Strategické rozhodování
Text dotazu
Hledám všerůznou literaturu týkající se tématu: Strategické rozhodování
managementu, resp. strategické rozhodování a dále i zhodnocení
strategických rozhodnutí (hodnocení investic apod.).
Odpověď
Strategický management = manažerská disciplína, která se zabývá strategickým ovlivňováním vývojového procesu řízeného objektu.
Níže je uvedena možná literatura a internetové zdroje k tématu Strategické
rozhodování managementu. Další dokumenty můžete vyhledávat v katalogu
knihovny na adrese http://library.vse.cz (pro prohlížení zvolte možnost
HOST), v Jednotné informační bráně ( http://www.jib.cz/V?RN=665319073),
použít můžete i informační zdroje dostupné pro VŠE (viz.
http://www.econlib.cz/zdroje/).
Literatura:
Dědina, Jiří: Management a moderní organizování firmy: nejnovější
přístupy a trendy:organizační vztahy a chování: jednotlivci, skupiny,
týmy: síťové a virtuální organizace, strategické aliance : procesní
organizování:komunikace a rozhodování:organizační kultura. Praha,
Grada 2007.
Jaquith, Andrew: Security metrics:replacing fear, uncertainty, and
doubt. Upper Saddle River, Addison-Wesley, 2007.
Mallya, Thaddeus: Základy strategického řízení a rozhodování. Praha,
Grada, 2007.
Pitra, Zbyněk: Základy managementu: (management organizací v globálním
světě počátku 21. století). Praha: Professional Publishing, 2007.
Pannell, David J.: Economics and the future:time and discounting in
private and public decision making. Cheltenham, Edward Elgar, 2006.
Veber, Jaromír: Management: základy, prosperita, globalizace. Praha,
Management Press 2000.
Gibson, James L.: Management. Praha, Grada, 1997.
Urban, Glen L.: Advanced marketing strategy: phenomena, analysis, and
decisions. Englewood Cliffs, Prentice-Hall 1991.
Asplund, Göran: Strategy formulation: an intervention study of a complex
group decision process. Stockholm, Economic Research Institute, 1975.
Landa, Martin: Jak číst finanční výkazy: analýza účetních výkazů, hodnocení
finanční výkonnosti, měření efektivnosti investic. Brno, Computer Press
2008.
Dedouchová, M.: Strategie podniku.  Praha,C.H. Beck, 2001.
Jirásek, J.: Strategie. Umění podnikatelských vítězství. Praha,
Professional Publishing 2003.
Keřkovský, M.: Strategické řízení. Teorie pro praxi. Praha. C. H. Beck,
2002.
Kislingerová, E.: Manažerské finance. 1. vydání. Praha, C.H. Beck 2004.
Synek, M.: Podniková ekonomika. Praha, C. H. Beck 2000.
Šmída, F.: Strategie v podnikové praxi. Praha, Professional Publishing,
2003.
Velká ekonomická encyklopedie. Praha, Linde 2002.
Internetové zdroje:
http://managerweb.ihned.cz/c4-10115810-19291020-T00000_d-riziko-a-nejistota-ve-strategicke-rozhodovani
http://inproforum.ef.jcu.cz/2007/100.pdf?PHPSESSID=9f2df80c1fa7e9989f94008abf155529
http://www.businessinfo.cz/cz/
http://www.microsoft.com/cze/business/peopleready/performance/strategic_analysis.mspx
http://nop.topsid.com/index.php?war=investicni_cinnost&unit=metody_hodnoceni_efektivnosti_investic
http://www.mmspektrum.com/clanek/hodnoceni-strategickych-investic
Časopisy:    Politická ekonomie, Automatizace, ekonom, Účetnictví, Moderní
řízení.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
31.03.2009 11:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu