Strana zelených v SRN
Text dotazu
Vážený týme národní knihovny, prosím o informaci, zda máte odbornou literaturu od něm.autorů: Joachim Raschke; Hubert Kleinert;Alex Demirovic;Karltheodor Huttner;Roland Wünsch. Nebo i jiné autory zabývající se Stranou zelených ve Spolkové republice Němmecko. Děkuji za ochotu!
Odpověď
Dobrý den,
vyhledávání a ověřování dostupnosti literatury v Národní knihovně ČR je možné prostřednictvím volně dostupného online katalogu NK ČR (báze NKC, adresa: http://aleph.nkp.cz/F).
Od autora Joachima Raschka jsou v NK ČR tyto knihy:
* RASCHKE, Joachim. Die Grünen: wie sie wurden, was sie sind. Köln: Bund-Verlag, 1993. 959 s. ISBN 3-7663-2474-8.
* RASCHKE, Joachim. Soziale Bewegungen: ein historisch-systematischer Grundriß. Frankfurt: Campus, 1985. 501 s. ISBN 3-593-33545-X.
* RASCHKE, Joachim, ed. a TILS, Ralf, ed. Strategie in der Politikwissenschaft: Konturen eines neuen Forschungsfelds. 1. Aufl. Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2010. 388 s. ISBN 978-3-531-17066-4.
Hubert Kleinert:
* KLEINERT, Hubert a MOSDORF, Siegmar. Die Renaissance der Politik: Wege ins 21. Jahrhundert. 1. Aufl. Berlin: Siedler, 1998. 280 s. ISBN 3-442-75531-X.
Alex Demirovic:
* KREBS, Hans-Peter, ed., SABLOWSKI, Thomas, ed. a DEMIROVIC, Alex, ed. Hegemonie und Staat: kapitalistische Regulation als Projekt und Proceß. 1. Aufl. Münster: Westfälisches Dampfboot, 1992. 317 s. ISBN 3-924550-66-2.
* DEMIROVIC, Alex, ed. a BOJADŽIJEV, Manuela, ed. Konjunkturen des Rassismus. 1. Aufl. Münster: Westfälisches Dampfboot, ©2002. 333 s. ISBN 3-89691-516-9
Karltheodor Huttner.
* HANEKE, Burkhard, ed. a HUTTNER, Karltheodor, ed. Spirituelle Aufbrüche: New Age und "Neue Religiosität" als Herausforderung an Gesellschaft und Kirche. Regensburg: Friedrich Pustet, [1991]. 160 s. ISBN 3-7917-1278-0.
Žádnou publikace od Rolanda Wünsche jsme bohužel nenašli.
Pokud byste chtěla ověřit, zda v dalších českých knihovnách  nejsou jiné tituly od uvedených autorů, doporučujeme Vám využít Souborný katalog ČR (báze SKC, adresa http://aleph.nkp.cz/F) či Jednotnou informační bránu (www.jib.cz). Je samozřejmě možné a i docela pravděpodobné, že např. vysokoškolské knihvny budou mít ve svém fondu více titulů. Pokud byste další další knihy v jiné knihovně, než ve které jste čtenářkou, můžete si je objednat prostřednictvím meziknihonví služby.
K tématu strany zelených by pro Vás mohly být užitečné také následující publikace:
* BAHRO, Rudolf. Elemente einer neuen Politik: zum Verhältnis von Ökologie und Sozialismus. 1. Aufl., 1. bis 9. Tausend. Berlin: Olle & Wolter, 1980. 219 s. Edition Vielfalt; eV 3. ISBN 3-88395-703-8.
* GLE, Christoph, ed. a ZOHLNHÖFER, Reimut, ed. Ende des rot-grünen Projektes: eine Bilanz der Regierung Schröder 2002-2005. 1. Aufl. Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2007. 540 s. ISBN 978-3-531-14875-5.
* Grün ist der Wechsel: Programm zur Bundestagswahl 1998. Bonn: Bündnis 90/Die Grünen, 1998. 160 s.
* POGOREL'SKAJA, S. V. Joška Fišer: političeskij portret. Moskva: INION RAN, 2003. 106 s. Političeskije portrety. ISBN 5-248-00168-4.
* TALSHIR, Gayil. The political ideology of green parties: from the politics of nature to redefining the nature of politics. New York: Palgrave, 2002. xxvi, 307 s. St Antony's series. ISBN 0-333-91986-6.
* PEČÍNKA, Pavel. Zelená zleva?: historie ekologických stran v Evropě. Vyd. 1. Praha: G plus G, 2002. 261 s. ISBN 80-86103-58-7.
V uvedených online katalozích můžete dohledat další publikace, my jsme pro vyhledávání využili klíčová slova „ekologické strany“, „Německo“.
Pokud by Vás zajímaly také články, doopručujeme Vám následující zdroje:
* Báze ANl - články v českých novinách, časopisech a sbornících; články jsou evidovány od r. 1991 - http://aleph.nkp.cz/F
* JIB+ - zdroj vhodný především pro vyhledávání licencovaých i volně dostupných článků ze zahraničních odborných periodik - www.jib.cz/jibplus
* Licencované online databáze - pro registrované uživatele NK ČR jsou předpláceny zdroje uvedené na adrese http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju, k velké část je povolen vzdálený přístup, tj. je možné je využívat i mimo NK ČR
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.03.2014 10:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu