stk vozidel
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jesli jsou nejake slevy na platbu stk děkuji za odpověd.
Odpověď
Dobrý den,
dívali jsme se na stránky Ministerstva dopravy ČR, pod položkou STK jsme ale požadovanou informaci nedohledali https://www.mdcr.cz/Dokumenty/Silnicni-doprava/STK/STK
Problematika STK řeší
ZÁKON 56/2001 Sb.
ze dne 10. ledna 2001 o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla), ve znění zákona č. 307/1999 Sb.
Na tento zákon navazují prováděcí vyhlášky Ministerstva dopravy ČR, poslední VYHLÁŠKA 82/2012 Sb. ze dne 6. března 2012, kterou se mění vyhláška č. 302/2001 Sb., o technických prohlídkách a měření emisí vozidel, ve znění pozdějších předpisů. Novela vyhlášky nabývá s určitými výjimkami účinnosti dnem 1. května 2012.
Obě výše uvedené vyhlášky jsme prohlédli, informace o cenách za kontroly STK zde nejsou uvedeny (podle nadpisů jednotlivých částí).
Doporučujeme v případě zájmu se na stránkách Ministerstva dopravy ČR zeptat.
Podle informací na ČT (článek z 16.1. 2012) stát přestane s novou vyhláškou regulovat ceny za kontroly STK https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/1197345-ministerstvo-chysta-novou-vyhlasku-pro-stk-prinese-mirne-zdrazeni
(ceny byly stanoveny jen pro prohlídky, které nařídí policie v rámci namátkových kontrol stavu vozidla - pro osobní auto je stanovena na 500,- Kč - např. článek na https://www.idnes.cz/auto/historie/rozpada-se-vam-auto-povinna-prohlidka-na-stk-bude-stat-petistovku.A120125_190001_domaci_wlk
Z výše uvedeného by se dalo odvodit, že jednotlivé STK si určují ceny (a tedy i slevy) pravidelných kontrol samy dle svých nákladů atd.
Ceníky jednotlivých stanic jsou k dispozici i na webu (i ze stránek MD ČR lze zjistit STK v jednotlivých krajích)- namátkou jsme vybrali http://stkbrevnov.cz/
zde sleva pro ZTP.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.04.2012 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu