stínové bankovnictví
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu k mé bakalářské práci na téma stínové bankovnictví.Sháním literaturu respektive jakékoliv jiné zdroje zabývající se tímto tématem.Již jsem přečetla nějaké články zabývající se finanční krizí z roku 2008, kde se vliv stínového bankovnictví zmiňoval. A také Zelenou knihu Evropské komise na toto téma.Potřebovala bych cokoliv k vzniku,přesnějšímu vymezení,výhodách a rizicích,možnostem regulace atd.
Předem moc děkuji
Odpověď
Dobrý den,
omlouváme se za opožděnou odpověď. Zasíláme Vám příklady záznamů o literatuře k Vašemu tématu vyhledaných v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz :
·         Krugman, Paul R. Návrat ekonomické krize. Vyd. 1. Praha: Vyšehrad, 2009. 168 s. Moderní dějiny. ISBN 978-80-7021-984-3. http://www.obalkyknih.cz/file/toc/21996/pdf
·         PÁNEK, Dalibor a VALOVÁ, Ivana. Bankovní regulace a dohled: distanční studijní opora. Vyd. 2., přeprac. Brno: Masarykova univerzita, 2008. 112 s. ISBN 978-80-210-4756-3.
·         REVENDA, Zbyněk. Bankovní regulace a dohled. Vyd. 1. V Praze: Vysoká škola ekonomická, 1995. 198 s. ISBN 80-7079-486-0.
·         BABOUČEK, Ivan a kol. Regulace činnosti bank. Vyd. 3. [Praha]: Bankovní institut vysoká škola, 2009. v, 318 s. ISBN 978-80-7265-144-3.
·         Bankovnictví. 6. vyd. Praha: Bankovní institut vysoká škola, 2006. 280 s. ISBN 978-80-7265-099-6.
·         BARTA, Josef. Cesta k bohatství: ekonomický privatismus: společensko-ekonomické formace 21. století. 1. vyd. Ústí nad Labem: Synergi Real, 2012. 119 s. ISBN 978-80-905332-1-9
·         DVOŘÁK, Petr. Bankovnictví. Vyd. 1. Praha: Vysoká škola ekonomická, 1996. 212 s. ISBN 80-7079-079-2.
·         KOHOUT, Pavel. Finance po krizi: Evropa na cestě do neznáma. 3., rozš. vyd. Praha: Grada, 2011. 328 s. Finanční trhy a instituce. ISBN 978-80-247-4019-5.
·         REVENDA, Zbyněk. Centrální bankovnictví. 3., aktualiz. vyd. Praha: Management Press, 2011. 558 s. ISBN 978-80-7261-230-7.
·         ČERNOHORSKÝ, Jan a TEPLÝ, Petr. Základy financí. 1. vyd. Praha: Grada, 2011. 304 s. ISBN 978-80-247-3669-3.
V článkové bázi ANL (http://aleph.nkp.cz/cze/anl) jsme nalezli následující záznam :
·         SOBOTA, Jiří. Přece jenom kobylky?. Respekt, 2010, 21(17), s. 38-39. ISSN 0862-6545. http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001274981&local_base=ANL
Další záznamy můžete vyhledávat v bázi NKC  zadáním klíčových slov  do vyhledávacího formuláře. Pokud  byste si chtěla nechat zpracovat u nás rešerší, jedná se o službu placenou, podmínky naleznete na http://www.nkp.cz/sluzby/reserse.
Zahraniční články si můžete vyhledat např. v JIB+ (http://plus.jib.cz, hledání probíhá v indexu Primo Central)  nebo EDS (http://eds.nkp.cz) zadáním dotazu „shadow banking“. Oba systémy fungují obdobně, pro vyhledávání jsou volně přístupné, u EDS jse nutné se k zobrazení plného textu či podrobnější informace nutné přihlásit jako registrovaný uživatel NK ČR. V případě JIB+ jsou základní informace o článcích volně dostupné, o přístupnosti plného textu rozhoduje jeho poskytovatel.
Doporučené odkazy :
http://ec.europa.eu/ceskarepublika/news/130909_stinove_bankovnictvi_cs.htm
http://www.rodon.cz/print/clanek.php?id=1541
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.04.2014 10:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu