štěně
Text dotazu
Narodili se nám štěňata Zlatého retrívra. je jich 7. bude jim za pár dní 2 týdny. Chtěl bych se zeptat. co se přesně rozumí pod slovy kašovitou stravu. Myslím tím dokrm. Co přesně se může použít jaké mléko? (z obchodu kupované a nebo nějaké speciální) A zda krupici nebo nějaké speciální přísady, vločky, atd.... A od kdy dokrmovat? A kdy se může dávat namočené granule?
Odpověď
Dobrý den, k Vašemu dotazu Vám bohužel nemůžeme poskytnout odbornou radu. Základní informace můžete nalézt v publikacích zabývajících se výživou štěňat, přehled uvádíme níže, nicméně domníváme se, že je vhodné dané otázky konzultovat také přímo s veterinářem.
1) SCHNEIDERMANNOVÁ, Brigitte. Retrívr: porozumění a správná péče. Praha: Nakladatelství Vašut, 1999. Str. 57. ISBN 80-7236-099-X.
2) KVÁŠ, Martin. Výživa psů. České Budějovice: DONA, 1998. 68 s. ISBN 80-85463-99-7.
3) KUBEŠ, Jan; KORDA, František. Retrívři. České Budějovice: DONA, 1998. 141 s. ISBN 80-86136-14-0.
4) BARTENSCHLAGEROVÁ, Eva Maria. Máme doma štěně. [Praha]: Svojtka a Vašut, 1995. 62 s. ISBN 80-7180-008-2.
5) JESTŘÁBOVÁ, Vladimíra. Štěňata: výživa, péče, výchova. České Budějovice: DONA, 2004. 135 s. ISBN 80-7322-047-4.
Můžete případně využít i některou z online veterinárním poraden, např.:
* http://www.vetcentrum.cz/stodulky/poradna
* http://www.muj-pes.cz/veterinarni-poradna.php
* http://www.cz-pes.cz/veterina-index.php
* http://www.veterinahb.cz/poradna/
* http://www.veterina-info.cz/script/advisory.asp?mid=2.
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.06.2009 12:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu