stěhování do Ameriky
Text dotazu
Dobrý den, prosím vás, dá se zjistit jména lidí, kteří se stěhovali z Chrudimska do Ameriky, konkrétně z let cca 1880-1900 z Pusté Kamenice - Bouškovi a ze Širokého Dolu Andrlovi.
Děkuji předem.
Odpověď
Dobrý den,
lodě s imigranty do Ameriky přistávaly mezi lety 1892-1954 povětšinou na malém ostrůvku u New Yourku s názvem Ellis Island. Zde fungovala přistěhovalecká stanice.  Prostřednictvím níže uvedené databáze je možné dohledat osoby, které přes tuto základnu prošly. Vyhledávání je možné dle křestního jména a příjmení. Je třeba ovšem počítat s tím, že při zápisu cizích jmen pro Američany docházelo často ke zkomolení jména. Příjmení i jména jsou zde uvedena bez diakritiky.
Webová stránka s databází přistěhovalců, kteří prošli přes Elis Island:  http://www.libertyellisfoundation.org/passenger
Pro přístup k plným textům dokumentů o pasažérech a lodích, na kterých připluli, je třeba se bezplatně přihlásit.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.01.2016 10:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu