Stefan George - Der Krieg
Text dotazu
Dobrý den, existuje prosím český překlad básně Stefana Georga "Der Krieg" (Válka) z roku 1917. Pokud ano, prosím o uvedení českého překladu včetně pramenu a překladatele.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
v českém jazyce vyšly dosud pouze tři výbory básní Stefana Georga. Ani jeden z nich ovšem neobsahuje báseň Válka (Der Krieg):
* bibliofilní tisk: GEORGE, Stefan. Tři legendy. Překlad Otto František Babler. Samotíšky: Otto F. Babler, 1929. 20 stran. (obsahuje tři básně: Poznání, Jarní obrat a Žák)
* bibliofilní tisk: GEORGE, Stefan. Básně v próze. V Pardubicích: Anna a Vlastimil Vokolkovi, 1936. 22 s. (obsahuje básně: Neděle v mém kraji -- Jarní horečka -- Dva večery -- Letnice -- Sny -- O básnictví )
* výbor básní: GEORGE, Stefan a MALÝ, Radek, ed. Slovo = Das Wort. Překlad Radek Malý. Vydání první. Olomouc: Aleš Prstek, 2016. 111 stran. ISBN 978-80-905515-6-5. – přehled básní viz naskenovaný obsah: https://cache.obalkyknih.cz/file/toc/241337/pdf
Ani další nám dostupné zdroje neuvádí překlad zmíněné básně v jiném dokumentu (periodiku či výboru básní).
Použité databáze:
•  digitální knihovny Kramerius: http://www.nkp.cz/digitalni-knihovna/digitalni-knihovny
•  bibliografické databáze ÚČL AV ČR: http://www.ucl.cas.cz/cs/
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2017 12:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu