Stavovské divadlo za Protektorátu
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda za Protektorátu bylo v provozu Stavovské divadlo - myslím, že ano :-) A jak se jmenovalo. Už jsem se s tím setkala, ale už to nemohu najít, často je zaměňováno s "Německou poperou" tedy dnešní Státní operou.
Děkuji a zdravím Vás
Odpověď
Dobrý den,
Stavovské divadlo se za okupace (tedy protektorátu 1939 - 1945) jmenovalo Ständetheater. Pokud byste měla zájem o další informace o historii Stavovského divadla, zasíláme Vám odkaz na hlavní stránky Stavovského divadla, kde jsou i informace o jeho historii. http://www.stavovskedivadlo.cz/historie/
Zdroje:
* JUST, Vladimír a kol. Česká divadelní kultura 1945 - 1989 v datech a souvislostech. Praha : Divadelní ústav, 1995. ISBN 80-7008-056-6.
* BROCKETT, O. G. Dějiny divadla. 8. vyd. Praha : Nakladatelství lidové noviny, 1999. ISBN 80-7106-364-9.
* BRAUNECK, Manfred; SCHNEILIN, Gérard. Teater lexikon. Germany : Rowohlt, 1986. ISBN 3-498-00508-1.
* BENEŠOVÁ, Zdeňka; SOUČKOVÁ, Taťána; FLÍDROVÁ, Dana. Stavovské divadlo : historie a současnost. Praha : Národní divadlo, 2000. ISBN 80-90222183-7-7.
* http://www.stavovskedivadlo.cz/historie/
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.12.2012 12:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu