stavitel Niccolo Raimondi (1698-1717)
Text dotazu
Působil na Mnichovohradišťsku ve valdštejnských službách, patrně stavěl zámek Mnichovo Hradiště, hosp. dvory Lhotice, Arnoštice, Hněvousice, Valečov, kostel sv. Barbory-Bakov n. J., Maníkovice-hájovna. Děkujeme za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, předpokládáme, že Vás dotaz byl směřován na získání informací o život Niccola Raimondiho. Poměrně podrobný životopis naleznete např. v následujících encyklopediích, součástí biografických údajů jsou i odkazy na další literaturu:
* Encyklopedie architektů, stavitelů, zedníků a kameníků v Čechách. Praha : Academia, 20004. s. 536. ISBN 80-200-0969-8.
* Nová encyklopedie českého výtvarného umění. Dodatky. Praha : Academia, 2006. s. s. 632-633. ISBN 80-20-1209-5.
Podle výše uvedených slovníků existuje poměrně velké množství variant příjmení Raimondi (Raymondy, Raymundi, Reimondi, Reimund, Reymondi, Romedo).
Některé Vámi uvedené stavby jsou popsány např. v knize Umělecké památky Čech.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.12.2007 16:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu