stavební materiály
Text dotazu
Ceny stavebních materiálů v roce 1981 až 1985. Cena 1 ks. plné cihly, cena 1 ks. hurdisky, atd.
Odpověď
Dobrý den, ceny stavebnin naleznete v Katalogu výrobků pro stavební část staveb (základní řada, svazek 25, Československé středisko výstavby a architektury, listopad 1984). a dále v Přehledu výrobků pro stavební část staveb, který vycházel od r. 1983 vždy ročně.
Uvedené publikace jsou ve fondech NK ČR a je možné je objednat do studovny prostřednictvím naskenovaných katalogů Katif.
V uvedeném katalogu pro r. 1984 začínají ceny cihel u 0,75/0,91 (maloobchodní/velkoobchodní cena za kus) pro nejjednodušší cihlu (Cihla vápenopísková VCP). Vzhledem technické povaze textu ale nejsme s to podat podrobné informace a bylo by vhodnější, kdybyste si publikace prošel sám.
Pokud jde o hurdisky, našel byste je patrně v jiném svazku katalogu (zřejmě sv. 3, 1984, konstrukce stěn, stropů, schodišť, střech), popř. v Přehledu.
Prameny:
Přehled výrobků pro stavební část staveb. 1983. -- Praha : Čs. středisko výstavby a architektury, 1983. (dále r. 1979, 1984-1990), (objednat lze přes http://katif.nkp.cz/ - Generální katalog III > A - ŽY > 091: PŘEHLED/O - PŠ > zázn. č. 83)
Katalog výrobků pro stavební část staveb : Cihly, tvárnice. -- Praha : Československé středisko výstavby a architektury, 1984. -- 88 s. : obr. ; 4°. -- (Československý katalog pro výstavbu. Základní řada ; Sv. 25/1984)Generální katalog III > A - ŽY > 057: KATALOG/C - KK > 05700174.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2009 11:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu