Stavba přehrad
Text dotazu
Jakým způsobem se staví přehrady? Jak se zajistí, že u stavby "nepřekáží" voda?
Odpověď
Základní a zároveň zajímavé informace můžete nalézt např. v časopise 21. století v článku S miliony tun vody za zády od Michala Novotného. Kromě jiného obsahuje i kapitolku Jak se staví přehrada, kde se dozvíte, jak se pracuje s vodou při stavbě přehrady. Celý článek si můžete přečíst na: http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2004041802 .
Pro více informací můžete nahlédnout také do níže uvedených publikací. Pod jednotlivými dokumenty je vždy uvedeno, ve které knihovně si můžete publikaci půjčit. K nalezení záznamů jsme použili souborný katalog ČR www.caslin.cz s použitím slov do vyhledávacího pole: "přehrady stavba". Pokud pro Vás není ani jedna z níže uvedených knihoven dostupná, obraťte se na svou nejbližší knihovnu, která Vám zprostředkuje zapůjčení titulu přes meziknihovní výpůjční službu.
1. Hydrotechnické stavby 10 : Přehrady / Vojtěch Broža, Ladislav Satrapa. -- 1. vyd. -- Praha : ČVUT, 2000
Národní knihovna ČR -- prezenčně
Státní technická knihovna
StavF ČVUT - Ústřední knihovna Praha
Moravská zemská knihovna Brno
Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice
Studijní a vědecká knihovna Hradec Králové
Vědecká knihovna Olomouc
Moravskoslezská vědecká knihovna Ostrava
Studijní a vědecká knihovna Plzeň
2. Přehrady / Autoři: Ladislav Votruba, Vojtěch Broža, Iva Kazda. -- Dotisk [1.] vyd.. -- Praha : ČVUT, 1979. -- 332 s. : obr. a tb. ; 4°
Dostupnost:
Národní knihovna ČR - prezenčně*
3. Přehrady : Určeno pro posl. fak. stavební / Autoři: Ladislav Votruba, Vojtěch Broža, Ivo Kazda. -- 1. vyd.. -- Praha : ČVUT, 1978. -- 332 s. ; 4°
Dostupnost:
Národní knihovna ČR
Vědecká knihovna Olomouc
4. Stavba přehrady : Komplexní mechanisace betonářských prací : Určeno inž. a technikům v projekci a na stavbách / Zprac. Gustav Pavlík a Viktor Chandži s kolektivem. -- 1. vyd.. -- Praha : SNTL, 1955. -- 359, [1] s. : [25] s. obr. příl. ; 8°
Dostupnost:
Národní knihovna ČR - prezenčně*
Moravská zemská knihovna Brno
5. Stavba údolní přehrady na řece Dyji ve Vranově / napsal Karel Navrátil. -- Vranov : H. Nedvěd, 1931. -- 16 s. ; 8°
Dostupnost:
Vědecká knihovna Olomouc
6. Stavba vodních děl : Zemní a kamenité přehrady : Seznam kniž. a čas. literatury / Sest. Jiří Holeňa a Milada Pokorná ; [Předml.:] J. Čištín. -- Brno : Státní technická knihovna, 1964. -- 23, [1] s. ; 8°
Dostupnost:
Národní knihovna ČR - prezenčně*
Vědecká knihovna Olomouc
7. Vybrané teoretické problémy stavby zemných hrádzí.. -- 1. vyd.. -- Bratislava : Vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied, 1964. -- 259 s., 156 obr.
Dostupnost:
Akademie věd ČR - Ústav pro hydromechaniku
(* publikaci je možno studovat pouze ve studovně dané knihovny)
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
11.03.2008 11:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu