státní znak ČR, historie
Text dotazu
Dobrý den, mám dotaz,chtěla bych vědět historii našich státních znaků ČR. Děkuji za odpověd.
Odpověď
Dobrý den, o historii českých státních znaků se můžete dočíst v následujících publikacích:
* VOJTÍŠEK, Václav. Naše státní znaky : [staré a nynější]. Karlín : Vesmír, 1921. 95 s.
* NOVÁK, Jozef. Štátné znaky v Čechách a na Slovensku dnes aj v minulosti. 1.vyd.. Bratislava : Práca - vyd. ROH, 1990. 167 s. ISBN 80-7094-180-4.
* Česká státní a vojenská symbolika = Czech state and military symbols. [Zbyšek Svoboda]. Praha : Ministerstvo obrany České republiky, Generální štáb Armády České republiky, 1996. 44 s. ISBN 80-85469-90-1
* SEDLÁČEK, Pavel; GREGOROVIČOVÁ, Eva (ed.). Česká panovnická a státní symbolika : vývoj od středověku do současnosti : katalog výstavy : 28. září - 31. října 2002 = Czech sovereign's and state's symbols : their evolution from the middle ages up to the present : catalogue of the exhibition. Vyd. 1.. Praha : Státní ústřední archiv, 2002. 149 s. ISBSN 80-85475-86-3.
* SVOBODA, Zbyšek. Naše vlajka : vznik a vývoj české vlajky. Liberec : Libea, 2005. 15 s. ISBN 80-239-5862-3.
* VAIGL, František. Naše státní vlajka a prapory. V Brně : Ústřední správa M[oravsko]-s[lezské] Z[emské] J[ednoty] H[asičstva], 1938. 28 s.
- knihu si pro prezenční výpůjčku můžete objednat prostřednictvím naskenovaného katalogu KATIF http://katif.nkp.cz/ , Generální katalog I/Us - Vogš/Vah-Valer, položka č. 154.
Záznamy publikací naleznete v online katalogu NKC, máte-li zájem zjistit dostupnost i v jiných českých knihovnách než v NK ČR, využijte Souborný katalog SKC. Oba katalogy dostupné na adrese http://sigma.nkp.cz/F.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.01.2009 14:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu