státní rozpočet
Text dotazu
Prosila bych o vyhledání literatury, zdrojů (publikace, noviny, časopisy), ze kterých je možné čerpat.
Odpověď
Dobrý den, dokumentů k tematice státního rozpočtu existuje velké množství, nevíme, zda se má vztahovat k České republice nebo třeba i k jiným státům, zda potřebujete aktuální informace nebo Vás zajímají i dokumenty v historickém kontextu apod.
K vyhledávání můžete použít elektronický katalog NK ČR - bázi NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) zadáním spojení státní? and rozpoč? do pole předmět. Znaménko ? slouží jako zástupný znak, rozšiřuje hledaný výraz o libovolný počet znaků. Pro ukázku uvádíme několik nalezených dokumentů:
1) Alternativní státní rozpočet České republiky pro rok 2004 s výhledem do roku 2013 / zpracovala STUŽ - Společnost pro trvale udržitelný život. Praha : Společnost pro trvale udržitelný život, 2003. 39 s. ; 21 cm
2) Generational accounts in the Czech Republic / Kamil Dybczak. Praha : Czech National Bank, 2006. 29 s. : il. ; 29 cm
3) Metody analýz výdajů státního rozpočtu / F. Kalouda, J. Mech, P. Povolný. Praha : Alfa Publishing, 2007. 125 s. : il. ; 25 cm
4) Problémy českých veřejných financí na počátku nového desetiletí / Václav Klaus. Praha : Centrum pro ekonomiku a politiku, 2002. 59 s. ; 21 cm
5) Průhledný státní rozpočet? : kudy tečou a kam prosakují naše veřejné finance / [zpracovali] kolektiv autorů, [Transparency International - Česká republika]. [Praha] : Transparency International - Česká republika, 2006. 219 s. : il. ; 24 cm
6) Rašín, Engliš a ti druzí : československé státní rozpočty v letech 1918-1938 / Antonie Doležalová. V Praze : Oeconomica, 2007. 422 s. : il., portréty, faksim. ; 26 cm
Podobně můžete postupovat i při vyhledávání článků např. v databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl), při vyhledání velkého množství záznamů lze dotaz upřesnit pomocí dalšího klíčového slova. Akutální články v plných textech nabízejí také licencované databáze Anopress nebo Newton IT, které jsou dostupné v knihovnách na základě čtenářského průkazu.
Vhodné zdroje k tématu byste mohla nalézt také v Souborném katalogu Vysoké školy ekonomické v Praze (http://library.vse.cz/aleph/), další vhodné zdroje/databáze doporučuje také portál Econlib (http://www.econlib.cz/) zaměřený na oblast ekonomie.
Dokumenty věnující se státnímu rozpočtu jsou uveřejněny také na webových stránkách Ministerstva financí ČR - http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/stat_rozp.html. Další webové stránky je možné dohledat pomocí vyhledávače, např. Google, odborné dokumenty pak pomocí vyhledávače Google Scholar (http://scholar.google.cz).
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
29.04.2009 12:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu