Státní náboženství kandidátovo
Text dotazu
Dobrý den,
jakými mechanismy se ve státech, kde je nebo byl požadavek určitého náboženství pro nějakou politickou funkci (např. do r. 1994 římskokatolické u prezidenta Argentiny), že kandidát je příslušníkem takového náboženství?
Odpověď
Dobrý den,
pravidla, kterými se řídí volby včetně podmínek, které musí kandidáti splnit, jsou upraveny legislativou států. V ČR jsou to zejm. Ústava České republiky (Zákon č. 1/1993 Sb.), Zákon o volbách do Parlamentu České republiky (247/1995 Sb.), Zákon o volbě prezidenta republiky (247/2012 Sb.) a další právní předpisy.
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
29.02.2024 17:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu