Státní cestovní kanceláře
Text dotazu
Jaké cestovní kanceláře působily v Československu do roku 1989?
Odpověď
Do roku 1989 působilo v Československu devět cestovních kanceláří.
Celostátní působnost měly dvě organizace: Čedok a Autoturist
Národní - českou působnost: Rekrea, Sport-Turist, Balnea, Cestovní kancelář mládeže (CKM)
- slovenskou:  Tatratour, Slovakoturist, Slovakoterma
Literatura:
Hesková, Marie: Základní problémy cestovního ruchu. Praha, Vysoká škola ekonomická 1999.
http://www.cedok.cz/ostatni/historie.aspx
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
15.01.2009 09:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu