Statistiky příjezdového cestovního ruchu v České republice
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, kde by mohly být jednotně zpracované statistiky příjezdového cestovního ruchu České republiky (od roku 2005 do roku 2010). Zajímal by mě počet zahraničních turistů v hromadných ubytovacích zařízeních, i podle jednotlivých krajů a podle zemí, z kterých sem turisté jezdí. Dále průměrná doba pobytu zahraničních turistů u nás.
Něco jsem našla v Atlase cestovního ruchu, který vydalo Ministerstvo pro místní rozvoj v roce 2006 (jsou zde však jen údaje za rok 2005). Následně pak i v Cestovním ruchu v České republice 2007 a 2008 také vydané Ministerstvem pro místní rozvoj.
Odpověď
Vážená paní,
pokud jde o statistiky v cestovním ruchu v České republice, mohla bych Vám doporučit Ročenku cestovního ruchu, ubytování a pohostinství:
Rocenka cestovniho ruchu, ubytovani a pohostinstvi = Yearbook of tourism, accommodation and catering. -- Praha : MAG Consulting, 2001-. -- sv. ;. Sign: 4-1153.756
Sysno: 000804337 NKC?: nkc20061637973
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000804337&local_base=MZK01_SERI
- máme roky 2001, 2002, 2003, 2004, 2009 a 2010 (ale rok 2010 je momentálně na vazbě); roky 2005, 2006, 2007 a 2008 má ve fondu
Vědecká knihovna v Olomouci (na signatuře: II 867 712).
Dále máme tyto časopisy o cestovním ruchu:
Udrzitelny rozvoj venkova a cestovni ruch : sbornik konference. -- Chrudim : Vodni zdroje Ekomonitor, [200-]-. -- sv. ;. ISBN: 978-80-86832-52-4 (2010 : broz.). Sign: 4-1245.629
Sysno: 001104047 NKC?: 001104047
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=001104047&local_base=MZK01_SERI
__________________
Dobra praxe v udrzitelnosti cestovniho ruchu : recenzovany sbornik ... rocniku konference s mezinarodni ucasti : Hradec Kralove .... -- Hradec Kralove : Gaudeamus, 2009-. -- sv. ;. Sign: 2-1232.415
Sysno: 000974825 NKC?: nkc20092011374
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000974825&local_base=MZK01_SERI
__________________
Senator Travel report : cestovani - zajimavosti - stripky. -- Praha : Senator Travel, 2009-. -- sv. ;. Sign: odd.periodik
Sysno: 000954031 NKC?: cps20091931096
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000954031&local_base=MZK01_SERI
__________________
Cestovni ruch a konkurenceschopnost regionu ... : sbornik prispevku z ... mezinarodni konference. -- Brno : Vysoka skola obchodni a hotelova, 2008-. -- sv. ;. ISBN: 978-80-87300-01-5 (2008). Sign: 2-1205.688
Sysno: 000931810 NKC?: 000931810
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000931810&local_base=MZK01_SERI
__________________
Panorama traveller : casopis o kulture cestovani. --
Praha : Panorama Traveller & Marketing, 2008. -- sv. ;. Sign: 02615-1231.360
Sysno: 000894606 NKC?: cps20081799692
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000894606&local_base=MZK01_SERI
__________________
Sbornik referatu z ... doktorandske konference KRCR FIM UHK : konane pri prilezitosti regionalni prezentace rekreologie a cestovniho ruchu Infotour 2008 na tema Odborna a vedecka cinnost v oboru rekreologie a turismu. -- Hradec Kralove : Gaudeamus, 2008-. -- sv. ;. ISBN: 978-80-7041-430-9 (2008). Sign: 2-1212.955
Sysno: 000919251 NKC?: 000919251
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000919251&local_base=MZK01_SERI
__________________
Dovolena ... vyberte si cestovku - na co nezapomenout - nejkrasnejsi mista - jidlo a piti. -- Praha : Trade & Leisure Publications, 2005-2005. -- sv. ;. ISSN: 1801-1527. Sign: 04308-1153.938
Sysno: 000772067 NKC?: 000772067
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000772067&local_base=MZK01_SERI
__________________
Gastronomicky obzor : gastronomie - hotely - cestovni ruch - styl. -- Praha : Tempo, 2005-2008. -- sv. ;. ISSN: 1801-0555. Sign: 00061-0987.801
Sysno: 000764328 NKC?: 000764328
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000764328&local_base=MZK01_SERI
__________________
Cestovani vcera a dnes : revue pro pruvodce a pracovniky cestovniho ruchu. -- Praha : Vysoka skola obchodni v Praze, 2004- . -- sv. ;. ISSN: 1214-6501. Sign: 05635-1168.927
Sysno: 000842321 NKC?: 000842321
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000842321&local_base=MZK01_SERI
__________________
Hotel revue & Gastronomicky magazin : Pro hotelnictvi, pohostinstvi, catering a odborne skoly. -- Praha : Ceskoslovenske hospodarske nakladatelstvi, 2004-2007. -- sv.. ISSN: 1214-7354. Sign: 02740-1003.762
Sysno: 000765263 NKC?: 000765263
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000765263&local_base=MZK01_SERI
__________________
Travel Service magazine : inflight magazine. -- Praha : C.O.T. Media, 2004-. -- sv. ;. Sign: 04304-1153.070
Sysno: 000715235 NKC?: 000715235
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000715235&local_base=MZK01_SERI
__________________
HoReKa : prakticke informace pro hotely, restaurace, kavarny, cateringove sluzby, cukrarny, vinarny, pivnice, bary a oblast cestovniho ruchu. -- Praha : Atoz, 2003- . -- sv. ;. ISSN: 1802-1646. Sign: 05751-1132.097
Sysno: 000675389 NKC?: 000675389
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000675389&local_base=MZK01_SERI
__________________
TTG Czech Republic : informace - aktuality - cestovani : travel trade gazette. -- Praha : TTG Czech Republic, [2003]-. --
sv. ;. Sign: Nov.-1132.195
Sysno: 000680042 NKC?: 000680042
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000680042&local_base=MZK01_SERI
__________________
Cestovni ruch : zpravodaj Ceske centraly cestovniho ruchu. -- Praha : Ceska centrala cestovniho ruchu, 2000-. -- sv. ;. ISSN: 1212-1363. Sign: 05735-1115.123
Sysno: 000483355 NKC?: 000483355
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000483355&local_base=MZK01_SERI
__________________
Revue pro hotel a restaurant : s pravidelnou prilohou Sommelier. -- Praha : GastroPress, [2000]- . -- sv. ;. ISSN: 1213-4031. Sign: 04253-1072.648
Sysno: 000599322 NKC?: 000599322
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000599322&local_base=MZK01_SERI
__________________
COT business : communication on-line travel : casopis pro profesionaly v cestovnim ruchu : = magazine for professionals in travel & tourism. -- Praha : C.O.T. media, 1999-. -- sv. ;. ISSN: 1212-4281. Sign: 05717-1071.403
Sysno: 000423165 NKC?: cps19990649122
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000423165&local_base=MZK01_SERI
__________________
Noviny cestovniho ruchu : casopis o cestovani. --
Praha : Globline, 1999- . -- sv. ;. ISSN: 1212-7256. Sign: 04275-1094.154
Sysno: 000555334 NKC?: 000555334
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000555334&local_base=MZK01_SERI
__________________
Mezdunarodnyje mosty : informacionno-reklamnyj zurnal turisticeskich kontaktov i kommerceskich predlozenij iz Cesskoj respubliki. --
Praha : C.O.T.media, 1998-. -- sv. ;. ISSN: 1212-2661. Sign: 05714-1065.568
Sysno: 000452707 NKC?: cps19980528597
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000452707&local_base=MZK01_SERI
__________________
Vsudybyl : casopis osobnosti prumyslu cestovniho ruchu. -- Marianske Lazne : Radek Mika, MPLAN, 1997- . -- 30 cm. ISSN: 1211-6564. Sign: 03541-1046.403
Sysno: 000326012 NKC?: 000326012
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000326012&local_base=MZK01_SERI
__________________
Cestovni ruch, regionalni rozvoj a skolstvi : sbornik referatu z ... mezinarodni konference : Tabor .... -- Ceske Budejovice : Jihoceska univerzita, 1996- . -- sv. ;. ISBN: 80-7040-690-9 (2004). Sign: 00129-1023.146
Sysno: 000087081 NKC?: 000087081
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000087081&local_base=MZK01_SERI
__________________
Travel profi : Casopis pro cestovni ruch. -- Praha : Kovarova, 1995-. -- sv. ;. ISSN: 1211-2798. Sign: 05737-1115.147
Sysno: 000637035 NKC?: cps19960360124
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000637035&local_base=MZK01_SERI
__________________
Informacni bulletin : odborny casopis pro rozvoj a sluzby cestovniho ruchu. -- Praha : PE-SET-PA, 1990-. -- sv. ;. ISSN: 1210-1559. Sign: 05767-1168.303
Sysno: 000783635 NKC?: cps19950358296
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000783635&local_base=MZK01_SERI
__________________
Pohostinstvi a cestovni ruch : casopis pro verejne stravovani a cestovni ruch. -- Praha : Ministerstvo obchodu a cestovniho ruchu Ceske republiky, 1990-. -- 12x24+4 s. ;. ISSN: 0322-7596. Sign: 02694-0391.319
Sysno: 000161914 NKC?: 000161914
Do katalogu:http://aleph.mzk.cz:80/F/?func=direct&doc_number=000161914&local_base=MZK01_SERI
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
18.02.2011 13:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu