Statistiky herního průmyslu
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mne kolik se ročně v ČR prodá her. Počítačových, konzolových pro XBOX, pro PlayStatio, pro Wii a další platformy, a jaká jsou množství prodaných herních konzolí a jejich podíl na trhu. Děkuji a přeji hezký den.
Odpověď
Dobrý den,
doporučujeme nahlédnout do statistik Českého statistického úřadu anebo se přímo obrátit  na Český statistický úřad,
http://www.czso.cz/csu/2011edicniplan.nsf/kapitola/0001-11-2010-2100
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/statisticke_rocenky_ceske_republiky.
Můžete se také zkusit obrátit na společnost  Gamescape, která je předním prodejcem počítačových her u nás, http://www.gamescape.cz/o-nas/.
Pro zajímavost uvádíme žebříček nejpopulárnějších her v měsíci dubnu 2012 v síti herních prodejen Gamescape:
1.PC Battlefield 3
2.PC The Sims 3: Showtime - dodatek
3.PC Battlefield 3: Back to Karkand
4.X360 FIFA 12
5.PC The Sims 3: Luxusní bydlení - kolekce  6.PC The Sims 3: Domácí mazlíčci - dodatek
7.PS3 FIFA 12
8.PC Crysis 2
9.PC The Sims 3: Po setmění - dodatek
10.Wii Go Vacation
Doporučené odkazy :
http://cs.wikipedia.org/wiki/Hra_na_hrdiny
statistiky-pc-hry-maji-stale-prevahu-nad-hrami-pro-konzole
Obor
Výpočetní technika
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
12.12.2012 14:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu