Statistika knihovnictví v 1921 a 2021
Text dotazu
Dobrý den. Hledala jsem na stránkách NK, ale nenašla. Dalo by se někde dohledat, kolik bylo na našem území knihoven v r.1921 a třeba k 30.4.2021? Kdyby šlo zjistit, kolik bylo čtenářů, bylo by to skvělé. Naše knihovna slaví 100 let, a tak bych chtěla k připravované výstavě dodat nejen info získané z místních archívů z r.1921, ale i srovnání celorepublikové. Starý knihovní zákon a jeho perličky už mám připravený.
Odpověď
Dobrý den,
posíláme odpověď na Váš dotaz o statistických údajích k veřejným knihovnám:
Počet knihoven v roce 1921: 6562, počet uživatelů: 449 356.
Počet knihoven v roce 2020: 5307 (bez poboček), počet čtenářů 1 193 000.
Rok 2020 byl ovlivněn pandemií, v předchozích letech se počet čtenářů stabilně pohyboval okolo 1,4 mil. (r. 2019 - 1 376 000 mil.).
Statistiky za veřejné knihovny se zveřejňují jednou ročně, údaje za rok 2021 budou dostupné v r. 2022.
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.05.2021 08:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu