statistika automobilů
Text dotazu
Dobrý den, nevíte prosím ve kterém z těchto států (Brazílie, Mexico, Rusko,Polsko) připadá na 1000 obyvatel nejvíce automobilů?? Předem děkuji za odpověd.
Odpověď
Dobry den, podle udaju za rok 2000 ma nejvice osobnich aut na 1000 obyvatel Polsko. Krome Mexika jsou u ostatnich, Vami jmenovanych zemi,  statistiky dostupne i z let 2003 a 2002 (http://earthtrends.wri.org/text/energy-resources/variable-290.html). Souhrnne udaje  by pravdepodobne mely byt uvedeny i ve statistice IRF World Road Statistics (Section 4 - Vehicles in Use), bohuzel NK CR nema tuto publikace ve svem fondu (http://www.irfnet.org/statistics.php#IRF%20World%20Road%20Statistics).  Aktualni udaje se nam podarilo nalezt pro Polsko (za roky 2006 a 2007) a Rusko (k 31.12.2006):
POLSKO
* stav k 31.12.2007 - Concise Statistical Yearbook of Poland 2008
(http://www.stat.gov.pl/gus/45_737_ENG_HTML.htm), s. 367 - 14 589 000 osobnich automobilu (registrovanych k 31.12.2007), s. 367 - 382,7 registrovanych osobnich automobilu  na 1000 obyvatel
* stav k 31.12. 2006
(http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/PUBL_transport_activity_results_in_2006.pdf) - s. 130, 131
RUSKO
Rossijskij statisticeskij jezegodnik 2007 : statisticeskij sbornik : [oficial'noje izdanije]. Moskva : Gosudarstvennyj komitet Rossijskoj Federacii po statistike,  2007. s. 215. ISBN 978-5-89476-227-2.
kapitola 6.43. Čislo sobstvennych legkovych avtomobilej na 1000 čelovek naselenija PO SUB´JEKTAM ROSSIJSKOJ FEDERACIJI (na konec goda; štuk)
* rok 2006 - 177,8 automobilu na 1000 obyvatel Ruske federace
Brazilske oficialni statistiky naleznete na http://www.ibge.gov.br/english/, uvodni stranka je v anglictine, samotne statistiky pak v portugalstine. Mexicke statisticke udaje jsou ve spanelstine volne dostupne na http://www.inegi.gob.mx/inegi/default.aspx?s=inegi. Udaje o poctu automobilu
registrovanych v dane zemi byvaji vetsinou uvedene v kapitolach venovanych
doprave, vybavenosti domacnosti atd. Castecne udaje pro Mexiko a Brazilii
vyctete i z informaci na http://www.youthxchange.net/main/b273_using_cars-b2.asp, k Brazilii se nam podarilo vyhledat jeste tyto stranky http://www.iraptranstats.net/bz.
Pro uplnost jeste uvadime statistiky struktury vozoveho parku jednotlivych zemi, udaje jsou  prevazne za rok 2000:
Rusko - rok 2000
Road Traffic - motor vehicles in use
* passenger cars .... 20 353 000
* buses and coaches ... 640 100
* lorries abd vans ... 4 400 600
* motorcycles and mopeds ... not available
* obyvatelstvo - k rijnu 2000 -  145 166 731
Polsko - rok 2003
Road Traffic - motor vehicles registered at 31 December 2003
* passenger cars .... 11 244 000
* buses and coaches ... 83 000
* lorries and vans (incl. road tractor) ... 2 313 000
* motorcycles  ... 845 000
* obyvatelstvo - k 20.5.2002 - 38 230 080
Brazilie - rok 2000
Road Traffic -  motor vehicles registered at 31 December
* passenger cars .... 23 241 966
* buses and coaches ... 427 213
* light goods vehicles ... 3 469 927
* heavy goods vehicles ... 1 836 203
* motorcycles and mopeds ... 4 732 331
* obyvatelstvo - k 1.8.2000 ... 169 799 170
Mexiko - rok 2000
Road Traffic -  estimates, vehicles in use at 31 December
* passenger cars .... 10 443 489
* buses and coaches ... 111 756
* lorries and vans ... 7 931 590
* obyvatelstvo - k 14.2.2000 ... 97 483 412
zdroj:
* Central Europe, Russia and Central Asia 2008. 8th edition. London : Routledge, c2007. s. 348. ISBN 978-85743-424-8.
* Central and south-eastern Europe 2008. 8th ed. London : Routledge, c2007. s. 465. ISBN 978-1-85743-422-4.
* South America, Central America and the Caribbean 2003. 11th edition. London : Europa Publications, c2002. s. 193, 555. ISBN 1-85743-138-3.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
16.10.2008 14:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu