Starý telefonní seznam
Text dotazu
Vážení,
okresní archiv Děčín mi dal vaši e-mail adresu,že jedině Vy mne možná
odpovíde.Snažil jsem se najít telefonní seznam města Děčín z let
1960-1967??A oni jej nemají.Z těchto let.Proto se obracím na Vás,zda jej
máte v depozitáři?
Děkuji za Vaši odpověď a přeji hezký den V.Šilhavý
Odpověď
Dobrý den,
prošli jsme elektronické i lístkové katalogy Národní knihovny ČR (http://www.nkp.cz - záložka Katalogy a databáze), ale Vámi požadovaný telefonní seznam jsme nenalezli. Národní knihovna má sice výběrově ve fondu starší telefonní seznamy, ale žádný se netýká Děčína (příp. bývalého Severočeského kraje). Vyhledávali jsme i v Souborném katalogu ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc) a v elektronických katalozích ostatních větších knihoven v republice, ale také neúspěšně. Je ovšem možné, že především knihovny s většími fondy nemají starší publikace ještě elektronicky zpracované.
Dle Pražské informační služby by však staré telefonní seznamy mohla mít k dispozici Knihovna Poštovního muzea v Praze (http://www.cpost.cz/ - v horní liště odkaz Poštovní muzeum) nebo na stránkách PIS - http://www.pis.cz/cz/praha/pamatky/vavruv_dum_postovni_muzeum), kde je uvedeno: "knihovna: není veřejně přístupná; obsahuje kompletní sbírky poštovních předpisů, řádů a nařízení od 18. století, pragmatikální výnosy, zákoníky, adresáře, jízdní řády, odborné časopisy a kompletní telefonní seznamy na území Čech od roku 1883, prameny k dějinám telegrafu a telefonu"
(otevřeno út - pá 9 - 16 hod).
Pokud byste zde neuspěl, zkuste se ještě obrátit na Městskou knihovnu Děčín
(http://www.dcknihovna.cz/) nebo Severočeskou vědeckou knihovnu v Ústí nad Labem (http://www.svkul.cz/), pokud jste tak ještě neučinil.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.05.2008 12:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu