Staroslověnština a staročeština
Text dotazu
Dobrý den,
zajímalo by mě, co má společného staroslověnština a staročeština, jaký je mezi oběma jazyky vztah a jak se vyvíjely, popř. kde mohu potřebné informace najít.
Odpověď
Dobry den,
pro nalezeni informaci ohledne vyvoje a vztahu staroslovenstiny a starocestiny Vam mohou byt pomocne publikace:
Marvan, J.: Cesty ke spisovne cestine - prvnich tisic let (800-1800) : maly pruvodce dejinami ceske jazykove mysli. Usti nad Labem: Univerzita J. E.
Purkyne, 2003
Komarek, M.: Studie z diachronni lingvistiky. Olomouc: Univerzita Palackeho v Olomouci, 2003
Havranek, B.: Vyvoj ceskeho spisovneho jazyka. Praha: FF UK, 1980
Mares, F. V.: Cyrilometodejska tradice a slavistika. Praha: Torst, 2000
Vecerka, R.: Pocatky slovanskeho spisovneho jazyka : studie z dejin staroslovenskeho pisemnictvi a jazyka do konce 11. stoleti. Praha:
Univerzita Karlova : Filozoficka fakulta, 1999
Vecerka, R.: Zaklady slovanske filologie a staroslovenstiny. Brno:
Masarykova univerzita : Filozoficka fakulta, 2002
Fidlerova, A. - Kucera, K. - Rejzek, J.: Zaklady staroslovenstiny. Praha:
Univerzita Karlova : Filozoficka fakulta, 2005
Krajcovic, R.: Slovencina a slovanske jazyky : Praslovanska geneza slovenciny. Bratislava: Slov. pedagog. nakl., 1974
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.05.2008 14:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu