staré stromy jako biotop
Text dotazu
Dobrý den,
rád bych požádal o doporučení literatury k tématu "staré stromy jako biotop"
(stromy jako prostředí pro další organismy: houby, lišejníky, hmyz atd...).
Mnohokrát děkuji
Odpověď
obrý den,
k dohledání literatury ke konkrétnímu tématu můžete mimo jiné použít:
* Online katalog Národní knihovny: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Portál Knihovny.cz https://www.knihovny.cz/ či článkovou databázi ANL (Články v českých novinách, časopisech a sbornících):  http://aleph.nkp.cz/cze/anl .
V našich databázích (Online katalog NK ČR, databáze ANL) jsme k tématu nalezli následující publikace a články:
* MATĚJKOVÁ, Pavla. Stromy a hmyz : praktický rádce pro účast ve správních řízeních. 1. vyd. České Budějovice : Calla, 2009. ISBN 978-80-87267-01-1.
* BLÁHA, Ladislav. Ze života stromů. [České Budějovice] : Karmášek, 2008. ISBN 978-80-87101-01-8.
* HORÁK, Jakub. Proč je důležité mrtvé dřevo. Pardubice : Pardubický kraj, 2007.
* MÍCHAL, Igor. Obnova ekologické stability lesů. 1. vyd. Praha : Academia, 1992. ISBN 80-85368-23-4.
* ŠTOURAČ, Petr. Fauna brouků ve starých stromech v Praze-Troji. Živa. roč. 45 = 83, č. 1 (1997), s. 31. ISSN 0044-4812.
* KONVIČKA, Martin. Hmyz starých stromů. Živa. roč. 49, č. 2 (2001), s.79-82. ISSN 0044-4812.
* KONVIČKA, Ondřej. Staré stromy a jejich hmyzí obyvatelé. Živa. roč. 54, č. 4 (2006), s. 172-173. ISSN 0044-4812.
* KOTECKÝ, Vojtěch. Staré stromy, dobré stromy. Sedmá generace. roč. 15, č. 2(2006), s. 22-23. ISSN 1212-0499.
Více literatury k tématu můžete nalézt ve výše uvedených zdrojích. (Knih, které se zabývají přímo stromem jako životním prostředím pro další organismy, zde bohužel není mnoho. V katalozích ovšem můžete nalézt poměrně velké množství literatury o organismech, které v prostředí stromů žijí.)
Pokud byste chtěl pracovat i se zahraniční literaturou (konkrétně články), můžete využít online licencované databáze (v Národní knihovně ČR jsou licencované databáze pro registrované čtenáře přístupné i přes vzdálený přístup - více informací viz http://www.nkp.cz/pages/page.php3nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104)
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.02.2011 09:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu