Staré pověsti české v angličtině
Text dotazu
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda se dá někde v Praze zakoupit anglický překlad Starých pověstí českých od A. Jiráska. Mám přátele z USA a Kanady, kteří by si to rádi přečetli, ale není to kde sehnat. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, bBohužel se nám nepodařilo zjistit žádné anglické vydání Starých pověstí, které by bylo možné zakoupit v Praze. Níže uvádíme jediný anglický překlad, který jsme zjistili. Nenašli jsme sice knihkupectví v Praze, které by knihu nabízelo, je ale možné ji objednat přes portál www.amazon.com. Možná by bylo možné ji objednat např. v nějakém českém knihkupectví zaměřeném na cizojazyčné knihy (např. http://www.bigbenbookshop.com/).
Kromě toho uvádíme tematicky blízkou knihu A. Ježkové, která vyšla v ČR a předpokládáme, že je stále dostupná.
Jirásek, Alois, 1851-1930
Old Czech Legends / By Alois Jirásek ; Translated with an Introduction and Glossary by Marie K. Holeček. -- 1st Published. -- London ; Boston : Forest Books, 1992. -- XIV, 199 s. ; 22 cm. -- (UNESCO Collection of Representative Works. European Series) ISBN 1-85680-020-0 (GB : brož.) : GBP 10,95
Název orig.:  Staré pověsti české
Vysvětl. -- Na obálce použito il. Mikoláše Alše
Holeček, Marie K.
Aleš, Mikoláš, 1852-1913
* Čechy (Česko)
* české pověsti * české legendy * české země * dějiny * česká próza
* sborníky * pověsti * legendy
* pověsti české - sborníky
lze zakoupit přes www.amazon.com
**************
Ježková, Alena, 1966-
22 Czech legends / Alena Ježková ; [illustrations by Zdenka Krejčová ; translated from the Czech by Martin Tharp]. -- 1st ed.. -- Praha : Práh, 2007. -- 101 s. : il. ; 20 cm ISBN 978-80-7252-172-2 (váz.)
* Čechy (Česko)
* české pověsti
informace o knize: http://www.prah.cz/22-czech-legends/
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.03.2008 16:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu