Regionální periodika na Zlínsku 1850-1990
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych získala ucelený přehled všech novin a časooisů (včetně regionálních příloh celostátních novin), které vycházely v období 1850-1990 ve zlínském regionu. Existuje taková databáze nebo publikace?
Odpověď
Dobrý den,
seznam periodik vydávaných ve Zlínském kraji najdete na našem webu na adrese
http://www.kfbz.cz/perzk_soupis.htm
Je tam i odkaz na databázi, ze které seznamy pocházejí (souborná bibliografická báze českých a moravských periodik na webu MZK). V této bázi lze hledat podle okresů.
Z knižních bibliografií lze doporučit právě vydávanou Českou retrospektivní bibliografii (CERBI). Níže viz odkaz do našeho katalogu. (Výše zmíněná báze MZK je elektronickou podobou této tištěné bibliografie.)
http://www.kfbz.cz/katalog/hled_hesl.php?strana=0&typ=H&cis_pole=20&zpet=li&heslo=1871570&lang=cze
Ze starších bibliografií lze uvést následujicí:
http://www.kfbz.cz/katalog/zaznam.php?detail_num=28434&vers=9&lang=cze
http://www.kfbz.cz/katalog/zaznam.php?detail_num=263699&vers=9&lang=cze
http://www.kfbz.cz/katalog/zaznam.php?detail_num=56715&vers=9&lang=cze
Soupis periodik je i v Bibliografii okresu Gottwaldov (Vlach, 1987):
http://www.kfbz.cz/katalog/zaznam.php?detail_num=28414&vers=9&lang=cze
a v bibliografiích dalších okresů.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
20.11.2008 08:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu