stará egyptština
Text dotazu
Existují nějaké učebnice, slovníky či gramatické přehledy staré egyptštiny? Nesháním ani tak výklad písma, spíše slovní zásoby, případně i gramatiky. Může se jednat i o materiály v angličtině, např. anglicko-egyptský slovník.
Odpověď
Dobrý den, podobných příruček je celá řada, některé i v češtině. Uvádíme několik z nich, které jsou ve fondech Národní knihovny ČR. Další najdete v našem katalogu (báze NKC - http://sigma.nkp.cz/F/); do dotazu ve všech polích zadejte:
hiero? egypt?.
Další literaturu můžete podobným způsobem hledat např. na http://books.google.com/ nebo na http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk.html.
Jak číst egyptské hieroglyfy : srozumitelná příručka pro samouky / Mark Collier, Bill Manley ; s ilustracemi Richarda Parkinsona ; [přeložila Renata Landgráfová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Volvox Globator, 2007. -- 239 s. : il. ; 25 cm
Egyptian grammar : being an introduction to the study of hieroglyphs / Alan H. Gardiner. -- 3th Ed. Rev.. -- Oxford : Griffith Institute, 1982. -- 36, 646 s. : il.
Egyptian language : easy lessons in Egyptian hieroglyphics : with sign list / by E.A. Wallis Budge. -- New York : Dover Publications, 1971. -- viii, 246 s. ; 19 cm
Staroegyptské hieroglyfy / Aidan Dodson ; [z anglického originálu ... přeložila Renata Landgráfová]. -- 1. vyd.. -- Praha : Mladá fronta, 2008. -- 144 s. : barev. il., portréty ; 28 cm
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.06.2009 13:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu