Stanislav Rudolf
Text dotazu
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli by se u Vás v archívu nebo v nějakém spisu nenašel životopis Stanislava Rudolfa.Zjistila jsem si všechny jeho knihy,co zatím napsal,ale ten životopis by mi moc pomohl. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Vážená paní, zasíláme stručné biografické údaje Stanislava Rudolfa dle pramenů agentury Kdo je kdo (Who is who):
Stanislav Rudolf, prom. pedagog, spisovatel.
narozen 16.2.1932 Jičín,
spisovatel, manželka Jaroslava (1935), učitelka.
Děti: Alena (1959), Martin (1963).
Studium: VŠ pedagog, obor čeština. Zájmy: fotografování, cestování, sumerologie.
Krédo: Nejlepší pro krávu věno - usušené seno!
V letech 1956-61 učitel ZŠ, 1961-65 odb.asistent PedF UK, 1965-70 redaktor Sedmičky, 1970-77 zást. šéfredaktora Květů, 1977-82 ved. skupiny dětských filmů Film.studia Barrandov, 1984- svobodné povolání.
Dílo: knihy: 1968 Metráček, 1972 Nebreč, Lucie, 1973 Něžně háčkovaný čas,
1973 Kopretiny pro zámeckou paní,
1978 Barvoslepý, 1980 Operace mé dcery, 1983 Běh znaveného koně, 1987 Pusinky, 1989 To jsme, prosím, nebrali, 1993 První polovina nebe, 1996 Moje paličaté IQ, 1997 Ráj je daleko, 1998, Jak jsme poslouchali noc, 1999 Budu na tebe čekat, lásko!, 2000 Holkám se nedá věřit? , 2001 Reklama na lásku, 2001 Zápisník neúspěšného otce (fejetony), aj.
Uvedené údaje naleznete na interntové adrese http://www.kdojekdo.cz, údaje o díle v bázi NKC Národní knihovny ČR na adrese http:// www.nkp.cz.
Z tištěných pramenů je možné využít:
Slovník českých spisovatelů od roku 1945 / [zpracovalo oddělení současné literatury Ústavu pro českou literaturu AV ČR ; redaktor Pavel Janoušek]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Brána : Ústav pro českou literaturu Akademie věd ČR, 1995-1998. -- 2 sv. ; 24 cm
Zde jsou uvedeny další zdroje.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.02.2008 14:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu