Stanislav
Text dotazu
Dobrý den, můžete mi prosím odpovědět,kdy podle starého kalendáře,slaví svátek Stanislav,mělo by to být někdy v listopadu. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, ještě v roce 1978 bylo jméno Stanislav uvedeno v kalendáři dvakrát.
Stanislav mohl slavit svůj svátek 7. května nebo, dle svátku svatého Stanislava Kostky, dne 13.listopadu. Dnes český kalendář uvádí pouze datum 7. května.
Použitá literatura:
KADEŘÁVEK, Václav. Církev a čas. 1. vyd. Praha : Ústřední církevní nakladatelství, [1982].
KNAPPOVÁ, Miloslava. Jak se bude jmenovat?. 1. vyd. Praha : Academia, 1978.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.11.2008 09:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu