Staněk, Tomáš: Tábory v českých zemích 1945 - 1948
Text dotazu
Internační tábory v České republice v letech 1945 -
1948.
Odpověď
Dobrý den,
neporozuměli jsme dotazu, zda knihu hledáte a ptáte se, je-li v NK ČR nebo hledáte nějakou podobnou té, kterou uvádíte...? Bohužel jste se na email z minulého týdne (6.1.) neozvala, tak odpovídáme takto:
Existuje i mnoho článků, viz záznamy na ukázku níže
Cislo zaznamu:            2
Hlavni zahlavi       Marecek, Petr
Nazev                Akce E postihla deti a pribuzne odbojaru / [autor
recenze] Petr Marecek
Popis (rozsah)       2 fot
Zdroj. dokument      Mlada fronta Dnes, ISSN 1210-1168 Roc. 12, c. 34
(20010209) 12:34
Zdroj. dokument      Kraj kralovehradecky Dnes [priloha] S. 3
Predmet. heslo       Havel, Josef, 19371013
Predmet. heslo       Usti nad Orlici (Cesko)
Predmet. heslo       Litomysl (Cesko)
Predmet. heslo       Svatoborice (Cesko)
Klicova slova        ceske dejiny * 2. svetova valka * internacni
tabory * cesti historici * cesti spisovatele
Forma a zanr         recenze
MDT                  930.1
MDT                  885.0
MDT                  943.71
MDT                  940.53/.54
Recenze na           Recenze na: Havel, Josef Poupata ozehla nenavisti
Usti nad Orlici : Oftis, 2000 kniha
System. cislo        000650866
Cislo zaznamu:            3
Hlavni zahlavi       Vasek, Frantisek
Nazev                Akce Emigration a Svatoborice / Frantisek Vasek,
Zdenek Stepanek
Popis (rozsah)       4 il.
Zdroj. dokument      Jizni Morava. Sv. 40 Brno : Muzejni a vlastivedna
spolecnost, ISSN 0449-0436 Roc. 37, (2001), s. 137-152 37
Dalsi puvodce        Stepanek, Zdenek
Poznamka             4 fot.
Poznamka             Rubrika: Studie
Poznamka             Obsahuje bibliograficke poznamky
Predmet. heslo       Svatoborice (internacni tabor)
Predmet. heslo       internacni tabory -- Morava(Cesko)
Predmet. heslo       ceska emigrace -- perzekuce pribuznych --
1941-1942
Predmet. heslo       Svatoborice (Cesko) -- 1942-1945
Klicova slova        Protektorat Cechy a Morava * Akce Emigration * r.
1941-1942
Forma a zanr         studie
MDT                  343.8(437.322)
MDT                  (048.8)
MDT                  94(437.31/.32)
System. cislo        000790833
Cislo zaznamu:            5
Hlavni zahlavi       Cichy, Martin
Nazev                Cikansky internacni tabor v Usti nad Labem /
Martin Cichy
Zdroj. dokument      Ustecky sbornik historicky Usti nad Labem ISBN
80-902241-7-2 (2000), s. 182-195
Poznamka             Pril.Seznam internovanych Cikanu. Pozn
Predmet. heslo       Usti nad Labem
Klicova slova        ceske dejiny * r. 1946 * internacni tabory *
internacni tabor Skrivanek
MDT                  943.71/.72
System. cislo        000625098
Cislo zaznamu:            6
Hlavni zahlavi       -bp-
Nazev                Dozvuky konce druhe svetove valky: V Prostejove
byl koncentrak! / -bp-
Popis (rozsah)       2 il.
Zdroj. dokument      Prostejovsky Vecernik Roc. 13, c. 18 (20090504),
s. [1] 13:18
Predmet. heslo       Kosicky vladni program, 1945
Predmet. heslo       Nemci -- Prostejov-oblast (Cesko) -- 1945-1946
Predmet. heslo       druha svetova valka, 1939-1945
Predmet. heslo       internacni tabory -- Vrahovice (Prostejov, Cesko)
-- 1945-1946
Predmet. heslo       koncentracni tabory -- Prostejov (Cesko) -- 1945
Predmet. heslo       Prostejov (Cesko)
Predmet. heslo       Vrahovice (Prostejov, Cesko)
Skupina Konspektu    94(437) - Dejiny Ceska a Slovenska
MDT                  94(437.325)
System. cislo        001261381
Cislo zaznamu:           11
Hlavni zahlavi       Blazkova, Jana
Nazev                Internacni a sberne stredisko v Ceske Lipe / Jana
Blazkova
Popis (rozsah)       1 il.
Zdroj. dokument      Bezdez Ceska Lipa : Vlastivedny spolek
Ceskolipska, 2001, ISSN 1211-9172 ISBN 80-86319-03-2 10/2001, s. 163-196 10
Poznamka             Obsahuje bibliografii a bibliograficke odkazy
Predmet. heslo       Ceska Lipa (Cesko)
Klicova slova        Nemci * internacni tabory * sberne tabory * odsun
* r. 1945-1946
Skupina Konspektu    323 - Vnitropoliticky vyvoj, politicky zivot
MDT                  323.1
MDT                  343.8
MDT                  94(437.1)
System. cislo        000776380
Cislo zaznamu:           12
Hlavni zahlavi       Sulakova, Ludislava
Nazev                Internacni, pracovni a sberny tabor Hustopece ve
fondu SOA Breclav se sidlem v Mikulove / Ludislava Sulakova
Zdroj. dokument      RegioM Brno, ISSN 1211-5800 (1998), s. 93-94
Klicova slova        internacni tabory * pracovni tabory * sberne
tabory * odsun Nemcu
Forma a zanr         dokumenty
MDT                  943.72
System. cislo        000477084
Cislo zaznamu:           13
Hlavni zahlavi       Borak, Mecislav, 1945-
Nazev                Internacni tabor "Hanke" v Moravske Ostrave v roce
1945 / Mecislav Borak
Zdroj. dokument      Ostrava. 18 Senov u Ostravy : Tilia, 1997 ISBN
80-86101-02-9 s. 88-124
Predmet. heslo       Hanke (internacni tabor)
Predmet. heslo       Moravskoslezsky kraj (Cesko)
Klicova slova        dejiny * internacni tabory * moravske dejiny *
Nemci * obeti * popravy * pravo * r. 1945 * vykon trestu
MDT                  343.8
MDT                  94(437.2)
System. cislo        000688821
Cislo zaznamu:           14
Hlavni zahlavi       Krejci, Jana
Nazev                Internacni tabor v Zelive / Jana Krejci
Zdroj. dokument      Stoces, Jiri, 1974- Scamna super misam : sbornik
praci studentu a absolventu katedry historie FPE ZCU / Plzen : Zapadoceska univerzita, 2008 [Sv.] 1, s. 172-176 1 ISBN 978-80-7043-731-5
Poznamka             Poznamky
Poznamka             Anglicke resume
Predmet. heslo       Klaster premonstratu (Zeliv, Cesko)
Predmet. heslo       perzekuce -- Cesko
Predmet. heslo       komunisticky rezim -- Cesko
Predmet. heslo       reholni rady -- Cesko
Predmet. heslo       internacni tabory -- Cesko
Predmet. heslo       premonstrati -- Cesko
Predmet. heslo       Zeliv (Cesko)
Klicova slova        perzekuce cirkve * r. 1950-1956 * akce K
Skupina Konspektu    343.8 - Vezenstvi
MDT                  323.28
MDT                  27-789
MDT                  343.819
System. cislo        001358588
Cislo zaznamu:           16
Hlavni zahlavi       Hrazdira, Jiri
Nazev                Internacni tabory v Usti nad Labem 1945-1947 /
Jiri Hrazdira, Vladimir Kaiser
Zdroj. dokument      Cesi a Nemci - ztracene dejiny Praha : Prago
Media, 1995 ISBN 80-901533-6-4 s. 223-236
Dalsi puvodce        Kaiser, Vladimir
Poznamka             Soub. nem. text
Predmet. heslo       Ztracene dejiny (1995 : Jihlava, Cesko)
Predmet. heslo       Jihlava
Predmet. heslo       Usti nad Labem
Klicova slova        ceskoslovenske dejiny * nemecke dejiny * sudetsti
Nemci * povalecny odsun * soustredeni nemeckych obyvatel * internacni tabory
* organizace a provedeni * Ceskoslovensko * r. 1945-1947
Forma a zanr         prednasky
MDT                  943.0
MDT                  943.7
System. cislo        000289669
Cislo zaznamu:           26
Hlavni zahlavi       Lozoviukova, Katerina, 1976-
Nazev                Oblastni sberne stredisko v Liberci a odsun Nemcu
/ Katerina Lozoviukova, Lenka Stopperova
Popis (rozsah)       4 il.
Zdroj. dokument      Fontes Nissae = Prameny Nisy, ISSN 1213-5097 [Sv.]
10 (2009), s. 87-119 10 ISBN 978-80-7372-553-2
Dalsi puvodce        Stopperova, Lenka
Poznamka             4 tab.
Poznamka             Obsahuje bibliograficke odkazy
Predmet. heslo       Oblastni sberne stredisko Liberec
Predmet. heslo       Liberec (Cesko)
Predmet. heslo       Straz nad Nisou (Cesko)
Klicova slova        cesti Nemci * internace * internacni tabory *
odsun * dejiny * r. 1945-1952
MDT                  323.1
MDT                  341.4
MDT                  343.8
MDT                  94(437.1)
System. cislo        001343211
Cislo zaznamu:           28
Hlavni zahlavi       Poloncarz, Marek
Nazev                Opomenuta kapitola terezinskych dejin : Internacni
tabor pro Nemce v letech 1945-1948 / Marek Poloncarz
Popis (rozsah)       4 graf., 1 tab
Zdroj. dokument      Terezinske listy ISBN 80-85433-31-1 C. 25 (1997),
s. 21-50 25
Predmet. heslo       Terezin
Klicova slova        ceske dejiny * Nemci * vysidleni Nemcu *
internacni tabory * r. 1945-1948
MDT                  943.71/.72
System. cislo        000463996
Cislo zaznamu:           34
Hlavni zahlavi       Tauer, Vaclav
Nazev                Povalecne lagry na Domazlicku / Vaclav Tauer
Zdroj. dokument      Tydenik Domazlicko, ISSN 1211-0617 Roc. 16, c. 6
(20060208) 16:6
Zdroj. dokument      Domino s. [1]
Predmet. heslo       druha svetova valka, 1939-1945 -- Cesko
Predmet. heslo       zajatecke tabory -- Cesko
Predmet. heslo       internacni tabory -- Cesko
Predmet. heslo       Domazlice-oblast (Cesko)
Klicova slova        valecni zajatci * zradci * kolaboranti
Skupina Konspektu    94(100) - Svetove dejiny
MDT                  94(100)"1939/1945"
MDT                  355.257.7
MDT                  343.819
MDT                  (437.317)
System. cislo        000967773
Další zdroje - knihy:
Kromě Vámi zmiňované, STANĚK, Tomáš. Tábory v českých zemích 1945-1948.
Opava: Tilia, 1996. ISBN 80-902075-3-7, můžeme doporučit např.:
STANĚK, Tomáš. Retribuční vězni v českých zemích 1945-1955. Opava: Slezský ústav Slezského zemského muzea, 2002.
KUX, Jan. Internační tábor Svatobořice. Svatobořice-Mistřín: Obecní úřad, 1995.
NEBESKÝ, Jiří J.K. Příběh lágru. Internační tábor a perzekuce Němců v Hranicích (1945-1946). Hranice: Tichý typ, 2003. ISBN 80-239-1307-7.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.07.2012 12:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu