Správní řád
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se zeptala na pojem
"správní řád". Co znamená obecně?
Odpověď
Dobrý den,
základní definici pojmu "správní řád" uvádí např. Encyklopedie Universum
(http://www.cotoje.cz):
správní řád - procesně právní předpis vydaný ve formě zákona, který upravuje postavení správních orgánů a účastníků řízení v průběhu správního řízení, včetně jejich procesních práv a povinností.
Pokud byste potřebovala více informací, doporučili bychom Vám prostudovat např. podrobnější heslo v Právníckém slovníku:
* Právnický slovník. 3. podstatně rozšířené vyd. Praha : C.H.Beck, 2009. s.
1067-1068. ISBN978-80-7400-059-1.
Aktuálně je platný zákon číslo 500/2004 Sb. ve znění pozdějších předpisů, který je účinný od 1.1.2006. Jeho plný text naleznete např. na portálu státní správy (http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/701?number1=500%2F2004&number2=&name
=&text=).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.02.2010 08:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu