Správná citace
Text dotazu
Dobrý den, chci se prosím Vás zeptat na správné citovaní u tohoto případu. V knize - BADE, J. K. Evropa v pohybu: Evropské migrace dvou staletí. Praha: Lidové noviny, 2005 autor pod určitým odstavcem odkazuje na díla několika dalších autorů. Odstavec tedy parafrázoval a vlastně "poskládal" z děl jiných autorů. Pokud já přebírám a parafrázuji z tohoto odstavce větu, jak by vypadal odkaz na zdroj v poznámce pod čarou? Např. odstavec z knihy od BADE, kde odkazuje na tohoto autora: Frantzioch 1987 – Die Vertriebenen. Děkuji Vám moc předem za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
pokud jste čerpala z monografie Evropa v pohybu - budete citovat tento dokument. Velmi srozumitelně jsou citace a jejich parafrázování popsány na webových stránkách Nové citační normy ISO 690:2011 - www.iso690.zcu.cz.
Použité zdroje
www.iso690.zcu.cz
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
Opava
Knihovna
Knihovna Petra Bezruče v Opavě
Datum zadání dotazu
28.04.2016 19:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu