sportovní gymnastika
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu. Mám napsat seminární práci z předmětu sportovní gymnastika. Téma : Vybavení gymnastikých tělocvičen a zrcadlových sálů a nemůžu najít ten pravý materiál pro zpracování této práce. Je možné mne odkázat na někajou literaturu. Či mi nějak pomoci ? Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, v nám dostupných zdrojích jsme nalezli jen několik poznámek k vybavení a vzhledu gymnastických tělocvičen. Kapitolu s názvem Materiální prostředí naleznete v publikaci:
* HERCIG, Stanislav. Repetitorium gymnastiky. 1.vyd. Plzeň : Vydavatelství  Západočeské univerzity, 1996. ISBN 80-7082-259-7.
O něco stručnější popis naleznete v publikacích:
* Sportovní příprava mládeže v moderní gymnastice. Praha : Sportpropag, 1987.
*  Malá encyklopédia telesnej výchovy a sportu. 2. vyd. Bratislava : Obzor, 1982.
Historický pohled na vybavení tělocvičen by měl obsahovat článek:
* MORKES, František: Tělesná výchova a sport v dějinách lidstva. Tělesná výchova a sport mládeže, 70, 2004, č.1, s.2-10.
Jednotlivé nástroje sportovní gymnastiky jsou popsány v knize:
* VITOUŠ, Pavel. Malá encyklopedie sportu. 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 1980.
Vyhláška  č. 410/2005 Sb. o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých:
http://www.khszlin.cz/hdd-tel.htm
Provoz tělocvičen a používaných nářadí upravují normy ČSN EN: viz.
http://www.msmt.cz/uploads/soubory/TVS/2008/Metodicka_informace.doc
Se svým dotazem se můžete obrátit také na specializovanou Národní pedagogickou knihovnu Komenského: http://www.npkk.cz/. Knihovna je taktéž zapojena do služby Ptejte se knihovny: http://www.ptejteseknihovny.cz/.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.06.2009 17:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu