Sponzoring, event marketing
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký je rozdíl
mezi "sponzoringem" a "event marketingem". Můžete prosím uvést definice
obou termínů a literaturu, ve které jsou tyto definice uvedeny?
Odpověď
Podrobněji jsou oba termíny popsány v internetových odkazech, které jsou
uvedeny níže.
Sponzoring  =  sponzorství = moderní způsob podpory ze strany osoby,
instituce, pořadatele, televizního či rozhlasového vysílání (tedy
sponzora), který dává k dispozici finanční částku nebo věcné prostředky a
za to dostává protislužbu. Jméno sponzora je  různými formami zvýrazněno
nebo zmíněno , a tím je sponzor propagován.  Většinou rozeznáváme
sponzoring sportovní, kulturní a sociální.
In: Universum. Všeobecná encyklopedie
Event marketing = zinscenování zážitků, jejich plánování a organizaci v
rámci firemní komunikace. Tyto zážitky mají za úkol vyvolat psychické a
emocionální podněty zprostředkované uspořádáním nejrůznějších akcí, které
podpoří image firmy a její produkty
Event marketing a sponzoring -  bývají často zaměňovány, navzájem se
využívají.
Sponzoring (sponzor) je v českých podmínkách často nahrazován pojmem
partnerství (partner).
In: Event marketing. Jak využít emoce v marketingové komunikaci.
Literatura:
Universum. Všeobecná encyklopedie. 9. díl / Sp - T. Praha, Euromedia Group
- Odeon 2001.
Šindler, Petr: Event marketing. Jak využít emoce v marketingové komunikaci.
Praha, Grada 2003.
Internetové zdroje:
http://www.vladimirmatula.zjihlavy.cz/sponzoring.php
http://www.media2000.cz/sponzoring/spor.php
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sponzor
http://cs.wikipedia.org/wiki/Event_marketing
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.01.2010 11:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu