Spolupráce GPS systémů
Text dotazu
Bude nový Evropský systém GPS kompatibilní s
dosavadním fungujícím americkým systémem? Budou nadále spolehlivě fungovat
automobilové, turistické GPSky na oba systémy? Budou různé mapové podklady
atd.? Domnívám se že ne. Budou dosavadní GPS používat třeba po zavedení
nového SW? Chystají se GPSky pro oba systémy?
Osobně se mně jedná hlavně o současně používané turistické GPSky, ale
rozveďte prosím odpověď trochu šířeji i na víc oblastí různých aplikací GPS
dužicových systémů.
Odpověď
Dobrý den,
Váš dotaz je zajímavý, obáváme se však, že knihovna Vám nemůže nabídnout více, než níže uvedené články k tématu (viz níže).
Přípravu systému Galileo má v České republice na starosti Ministerstvo dopravy ČR. Se svým dotazem se proto prosím obraťte přímo na Oddělení Galileo, ITS a GMES: http://www.spacedepartment.cz/ , http://www.mdcr.cz/cs/ZELENÁ+LINKA/ . Zde můžete získat nejaktuálnější a nejobsáhlejší informace k dané problematice.
Základní informace o systému Galileo naleznete na internetových stránkách:
* http://www.radio.cz/cz/rubrika/kaleidoskop/tema-mesice-evropa-vyzyva-na-souboj-ameriku-cesi-chteji-byt-u-toho
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Naviga%C4%8Dn%C3%AD_syst%C3%A9m_Galileo
* http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/evropsky-navigacni-system-galileo-76610/
* http://www.isss.cz/archiv/2010/download/prezentace/langr_mdcr.pdf
Články k tématu:
* VÍTEK, Antonín. Evropa dobývá vesmír. Respekt. roč. 17, č. 3 (20060116), s. 19. ISSN 0862-6545.
* Systém GPS - princíp, prednosti a nedostatky. Automa. roč. 17, 1 (leden 2011), s. 50-53. ISSN 1210-9592.
* Systém GPS - princíp, prednosti a nedostatky. 2. Část. Automa. roč. 17, 2 (únor 2011), s. 38-40. ISSN 1210-9592.
* ČERMÁK, Miloš. Chceme Galileo. Není americké! Lidové noviny. roč. 23, č. 230 (20101004), s. 13. ISSN 0862-5921.
* KUBITA, Jan. Do Prahy se nastěhuje vesmírný program EU. Hospodářské noviny. roč. 54, č. 238 (20101209), s. [1].ISSN 0862-9587.
(další články k tématu můžete dohledat s pomocí výběrové článkové databáze ANL: http://aleph.nkp.cz/cze/anl , popřípadě licencovaných databází Anopress či Newton Media - dostupné pouze v Národní knihovně ČR: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3 či některých dalších českých knihovnách)
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.07.2011 09:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu