Společnost a sport, příloha Zlaté Prahy
Text dotazu
Dobrý den, v r. 1903 začala vycházet zvláštní pravidelná příloha spojených týdeníků Zlaté Prahy a Světozoru, Společnost a Sport.
Nevíte do kdy vycházela a kolik čísel celkem vyšlo?
Je možné, že po r. 1904 po oddělení Zlaté Prahy a Světozoru vycházela jako příloha jednoho nebo druhého týdeníku?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
když se roku 1899 M. A. Šimáček se Světozorem ocitl ve finančních obtížích, uzavřel s nakladatelem J. Ottou dohodu o sloučení obou rodinných časopisů, Zlaté Prahy a Světozoru, které si svým způsobem do té doby konkurovaly. Projevilo se to ve Zlaté Praze změnou podtitulu v záhlaví jednotlivých čísel (od č. 9 roč. 17 do roč. 21), od následujícího roč. 18 i rubrikou Světozor.
Po sloučení obou periodik 1899/1900 od č. 9 - 1903/04 (roč. 17 - 21) se změnil podnázev na Spojené týdeníky Světozor a Zlatá Praha. Příloha Společnost a sport, pořádal J. Zyka Borotínský, vycházela měsíčně  v letech 1902/1903 - 1903/04 (roč. 20-21).
Zdroj: Lexikon české literatury. Osobnosti, díla, instituce. Praha: Academia, 2008.
Nepodařilo se nám najít, že by příloha Společnost  a sport pokračovala dál jen u Zlaté Prahy nebo u Světozoru. Domníváme se, že nepokračovala, že zanikla, i když zprávy ze společnosti i sportu se v časopisech objevovaly.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.04.2017 13:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu