společenské časopisy, soupisy
Text dotazu
Dobrý den, snažím se zjistit všechny společenské časopisy (typu Mladý svět, Květy), které vycházely v 60. letech v Československu, ale nemůžu se jich nikde dohledat. Děkuji moc za pomoc.
Odpověď
Dobrý den, nejvhodnější je patrně projít bibliografický soupis Noviny a časopisy v českých krajích, který vycházel průběžně, vždy pro cca 2-4 roky. V něm je uveden soupis časopisů podle oborů. Pro vás připadají v úvahu zejména oddíly:
XXIII. Tělesná výchova. Sport. Hry. Zábavy (zde jsou uvedeny např. Květy) XXIV. Kultura. Osvěta. Věda. (zde Mladý svět).
Třídění neodpovídá zcela vašemu požadavku musela byste tedy seznam projít a vybrat patřičné tituly. Je dobré také alespoň zběžně prohlédnout více ročníků, protože některé časopisy vznikaly, jiné zanikaly atd.
Soupis Noviny a časopisy v českých krajích je v Národní knihovně k dispozici ve studovně Referenčního centra (MVS) k prezenčnímu studiu.
Pramen:
Noviny a casopisy v ceskych krajich 1967-1969 / Zprac. Frantisek Jilemnicky a Frantisek Pospisil ; Red. [a predml.:] Karel Svehla. -- Praha : St. knihovna CSR-Nar. knihovna, 1969. -- 285, [2] s. ; 8
Noviny a casopisy v ceskych krajich 1965-1967 / Zprac. Frantisek Jilemnicky a Frantisek Pospisil ; Uvod: Karel Svehla. -- Praha : St. knihovna CSSR-Narodni knihovna, 1967. -- 247, [2] s. ; 8
Noviny a casopisy v ceskych krajich 1963-1965 / Zprac. Frantisek Jilemnicky ; Uvod: K. Svehla. -- Praha : St. knihovna CSSR-Narodni knihovna, 1965. -- 193, [2] s. ; 8
Noviny a casopisy v ceskych krajich 1960-1963 / Zprac. Frantisek Jilemnicky ; [Uv.:] Karel Svehla. -- Praha : St. knihovna CSSR-Narodni knihovna, 1963. -- 168 s. ; 8
Noviny a casopisy v ceskych krajich 1959-1960 / Zprac. Frantisek Jilemnicky ; [Uv.:] Karel Svehla. -- Praha : St. knihovna CSSR-Narodni knihovna, 1961. -- 131 s. ; 8
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 18:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu