Speciální pedagogika
Text dotazu
Prosím o zjištění literatury o vzdělávacím systému speciálního školství v Holandsku, nebo jen o vzdělávacím systému obecně v Holandsku.
Odpověď
Dobrý den, knih zaměřených na holandský vzdělávací systém nebude bohužel v České republice příliš mnoho. Ve fondu Národní knihovny naleznete například tyto publikace:
BEZEMER, Jeff. Dealing with multilingualism in education : a case study of a Dutch primary school classroom. Amsterdam : Aksant, 2003
TOMANEC, Stanislav. Katolická škola v Holandsku. V Přerově : Šlépěje života, 1930
KABELA, Miroslav. Holandská skutečnost : nizozemské aktuality, lidé a prostor, tolerance, média, školství, zdravotnictví, zemědělství. 1. vyd. Brno : Barrister & Principal, 2002
VALENTA, Milan. Péče o mentálně postižené v zahraničí : (Holandsko a camphillské hnutí) : Určeno pro posl. učitelství ŠMVZP. 1. vyd. Olomouc : Univerzita Palackého, 1994 [v tir. nespr.] 1993. ISBN 80-7067-322-2 (brož.)
NOSEK, František. Za svobodu školy! : Jak idea tato vtělena v nový školský zákon v Holandsku. Praha : Českosl. akciová tisk., [1923]
Další knihy můžete dohledat v katalogu Národní knihovny NKC: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc .
Přínosné informace nabízejí články novin a časopisů. Některé z nich můžete dohledat ve výběrové článkové bibliografii NK ČR (ANL):
http://sigma.nkp.cz/cze/anl (např. kombinací slov: vzdělá? holand?, škol? holand? aj. )
Knihy, které nabízejí knihovny v České republice, naleznete v souborném katalogu České republiky (SKC):  http://sigma.nkp.cz/cze/skc .
Užitečné by pro Vás mohly být články zahraničních časopisů. K jejich vyhledávání můžete požít licencované online databáze. Díky vzdálenému přístupu je může i mimo Národní knihovnu NK ČR využívat každý čtenář Národní knihovny s platným průkazem. Seznam databází a jejich stručný popis naleznete na internetových stránkách:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdroje_han.php3#mimo ;
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104 .
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.12.2007 18:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu