Speciálně pedagogická stimulace
Text dotazu
Dobrý den,
zajímalo by mě, v jakých publikacích se dozvím více o speciálně pedagogické stimulaci, případně o stimulaci tělesně postiženého jedince. Jsou i zahraniční publikace s tímto tématem?
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
zdroje NK ČR jsou volně na webu naší knihovny - viz seznam bází, pro knihy doporučujeme online katalog NK ČR - bázi NKC a souborný katalog ČR - bázi SKC http://aleph.nkp.cz/F/
V bázi NKC při zadání celého hesla "speciální pedagogická stimulace" a "stimulace tělesně postiženého jedince" nebyl nalezen žádný dokument, při zadání "pedagogická stimulace" byly nalezeny dva tituly:
Bursová, Marta a Votík, Jaromír. Přehled metod stimulace motorických schopností. Vyd. 2., nezměn. Plzeň: Západočeská univerzita, Pedagogická fakulta, 1996. 77 s. ISBN 80-7043-202-0.
Hesla:  antropomotorika *   motorické schopnosti
Vitásková, Kateřina. Využívání metody Snoezelen u osob s mentálním postižením. V Ostravě: Ostravská univerzita, Pedagogická fakulta, 2010. 189 s. ISBN 978-80-7368-915-5.
Hesla:
mentálně postižení  *  mentální retardace *  pedagogická terapie *  bazální stimulace *   speciální pedagogika
Další tituly je možné nalézt  využitím dalších hesel:
Fajmonová, Jana a Chovancová, Miroslava. Snoezelen: možnosti využití snoezelenu při práci s žáky v základní škole speciální. Vyd. 1. Praha: IPPP - Institut pedagogicko-psychologického poradenství ČR, 2008. 119 s. ISBN 978-80-86856-39-1.
Hájková, Vanda a kol. Bazální stimulace, aktivace a komunikace v edukaci žáků s kombinovaným postižením: monografie. 1. vyd. Praha: Somatopedická společnost, 2009. 159 s. ISBN 978-80-904464-0-3.
Krejčířová, Olga, Vymazalová, Eliška a Hublar, Jaroslav. Teorie a praxe speciálněpedagogické andragogiky. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2011. 71 s. Ostatní. ISBN 978-80-244-2880-2.
O metodě Snoezelen http://en.wikipedia.org/wiki/Snoezelen (včetně odkazů na další stránky)
Vámi zadané heslo je nutné kombinovat s dalšími hesly, které souvisejí s tématem.
Zahraniční publikace můžete vyhledat jednak v souborném katalogu ČR - báze SKC, na stránkách Národní pedagogické knihovny J.A.Komenského http://npmk.cz/knihovna , případně i na portálu Národní lékařské knihovny MEDVIK http://www.nlk.cz/medvik   (až do tohoto zdroje budou knihy na území ČR v některé z knihoven) nebo ve světovém souborném katalogu WorldCat http://www.worldcat.org (Vámi vybranou knihu / vybrané knihy je nutné ověřit z hlediska dostupnosti v knihovnách v ČR).
K vyhledání potřebujete znát odborné termíny v jazyku, ve kterém mají být knihy k dispozici.
V souborném katalogu WorldCat jsme zadali "basal stimulation" (bez závorek) a byly vyhledány např. i tyto tituly
Titel: Basale Stimulation in der Pflege die Grundlagen
Author: Christel Bienstein; Andreas D Fröhlich
Publisher: Bern Huber 2010. 261 S. Ill., graph. Darst. 24 cm
ISBN: 9783456848860
Title: MEG : an introduction to methods
Author: Peter C Hansen; Morten L Kringelbach; Riitta Salmelin
Publisher: New York : Oxford University Press, 2010. xii, 436 p. : ill. (some col.)
ISBN: 9780195307238
Heslo: people with disabilities stimulation
Title: Sensory stimulation theory and activity ideas (for adults with physical and multiple disabilities)
Author: Susan Fowler; Spastic Society of Victoria.
Publisher: Melbourne : Spastic Society of Victoria, 1997. 178 p.
ISBN: 0959679472, 9780959679472
Dále existují zahraniční článkové databáze (plnotextové), které knihovny nabízejí svým registrovaným uživatelům, zde by bylo možné nalézt odborné články. Přehled licencovaných zdrojů, které nabízí NK ČR je k dispozici na https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju.
Téma zní jako zadání vysokoškolské práce, v tomto případě se obraťte na knihovnu vysoké školy, kterou studujete.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.05.2012 07:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu