Spartakiáda
Text dotazu
Dobrý den chtěl jsem se zeptat v kolika letech se dalo vystupovat na spartakiadě
Odpověď
Dobrý den,
předpokládáme, že máte na mysli spartakiádu v Československu (Čechách). Věk cvičenců na jednotlivých spartakiádách se lišil. Zprvu (1. celostátní spartakiáda v r.1955)  - cvičily jako nejmenší děti 6-7 leté (nejmenší děti škol), v pozdějších letech (např. III.CS v r. 1965) bylo nejmladší mladší žactvo (8-11 let), v ještě později (např. V.CS v r. 1980) byly i skladby pro rodiče s dětmi (3-4 leté). Tradičně zakončovali vystoupení na Strahově muži nebo vojáci; cvičit mohly tedy vlastně téměř všechny věkové kategorie od těch nejmenších, viz výše, po muže a ženy, tam nebyl věk určován.
Zdroj:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Spartaki%C3%A1da#IV._.C4.8Deskoslovensk.C3.A1_s
ŠTERC, Jaroslav. Československé spartakiády nejmasovější projev naší tělesné výchovy. Praha: Olympia, 1975.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.02.2012 14:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu