španělské lidové tance
Text dotazu
Dobrý den, byla bych velice vdecna za doporuceni literatury, ze ktere by se dala zpracovat seminarni prace na tema spanelske lidove tance. Jde o historii, vývoj, dnesni situaci. Predem dekuji.
Odpověď
Dobrý den,
publikaci, která by se věnovala přímo španělským lidovým tancům, bohužel v Národní knihovně nemáme. Využít ovšem můžete například encyklopedií tance:
International encyclopedia of dance : a project of Dance Perspectives Foundation. 1st pbk. ed. New York : Oxford University Press, 2004 ( 1 - 6.díl )
Schneider, Otto
Tanzlexikon : Volkstanz, Kulttanz, Gesellschaftstanz, Kunsttanz, Ballett, Tänzer, Tänzerinnen, Choreographen, Tanz- und Ballettkomponisten von den Anfängen bis zur Gegenwart. Mainz : B.Schott, 1985
Europe dancing : perspectives on theatre dance and cultural identity. 1st pub. London : Routledge, c2000. ISBN 0-415-17103-2 (brož.)
Také cizojazyčných encyklopedií a přehledů kulturních tradic Španělska:
Encyclopedia of contemporary Spanish culture / edited by Eamonn Rodgers. 1st publ. London : Routledge, c1999
García Chicón, Agustín. La muerte en la cultura andaluza. Cádiz : Universidad de Cádiz, 1991. ISBN 84-7786-051-3 (brož.)
Dále:
Bartoš, Lubomír. Dějiny a kultura Španělska. 2. vyd. Brno : Masarykova univerzita, 1998. ISBN 80-210-1968-9 (brož.)
The New Encyclopaedia Britannica, 15th Ed. Chicago : Encyclopaedia Britannica, 1993 ( In 32 Volumes )
Cenné informace Vám může poskytnout i internet: např. internetové stránky( http://www.enforex.com/culture/spanish-dance-history.html ; http://ejewell.free.fr/sardana.htm ; http://www.andalucia.com/flamenco/fantastica/sevillanas.htm aj.)
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
03.12.2007 14:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu