spamming
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych Vás požadalo o pomoc.
Jsem dálkovým studentem posledního ročníku VOŠIS Praha a píši závěrečnou
práci Právní úprava spammingu a chci do ní zahrnout i knižní spam, případně
další informace knihovna a spam. Mohu Vás požádat o nějaké zdroje, která se
týkají této problematiky.
Moc děkuji za informaci.
Odpověď
Dobrý den,
na Vaše téma knihy, knihovny a spam jsme bohužel nenašli žádné relevantní dokumenty; nalezené knihy či články se týkaly spamu v rámci elektronické komunikace. Využívali jsme následující informační zdroje:
* Online katalog NK ČR (NKC) - http://aleph.nkp.cz/F
* Souborný katalog ČR (SKC) - http://aleph.nkp.cz/F
* Katalog Knihovny knihovnické literatury (KKL) - http://aleph.nkp.cz/F
* Báze ANL (články v českých novinách, časopisech a sbornících) - http://aleph.nkp.cz/F
Obecně tématu spamu se věnují následující publikace, ve kterých by mohly požadované informace také být. Je samozřejmě možné, že dané dokumenty máte již prostudované:
*  POLČÁK, Radim. Právo na internetu: spam a odpovědnost ISP. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2007. 150 s. Právo pro denní praxi. Právo a IT. ISBN 978-80-251-1777-4.
* PLÍŠEK, Martin. SPAM a právní úprava služeb informační společnosti. ISSS - Internet ve státní správě a samosprávě [2005] = Local and regional information society: setkání věnované úloze informačních technologií ve státní správě a samosprávě. Praha: Triada, 2005. s. 162-163.
* WOLFE, Paul, SCOTT, Charlie a ERWIN, Mike. Antispam: metody, nástroje a utility pro ochranu před spamem. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2004. 375 s. ISBN 80-251-0479-6.
* KOCMAN, Rostislav a LOHNISKÝ, Jakub. Jak se bránit virům, spamu, dialerům a spyware. Vyd. 1. Brno: CP Books, 2005. 148 s. ISBN 80-251-0793-0.
K tématu knižní spam jsme našli následující články volně dostupné na internetu:
https://www.lupa.cz/clanky/na-amazon-uderil-knizni-spam-a-drti-elektronicke-knihy/
https://www.digitaltrends.com/computing/spam-storm-clogs-the-kindle-self-publishing-platform/
Zkoušeli jsme také najít relevantní dokumenty prostřednictvím licencovaných online databází (např. v rámci agregátoru Ebsco - Academic Search Complete, OmniFile Full Text Select či Library, Information Science & Technology Abstracts with Full Text), ovšem výsledky se týkají spamu v prostředí elektronické pošty. Jako studentka jistě máte také přístup k licencovaným online zdrojům, zkuste se tedy podívat také do těchto zdrojů - škola jistě předplácí zdroje, které jsou zaměřené na studovaný obor. Možná je samozřejmě také konzultace s vedoucím Vaší práce.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.03.2012 10:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu