Soupisu poddaných podle víry Čáslavsko - Chrudimsko
Text dotazu
Prosil bych zda by jste se mě nepodívali do Soupisu poddaných podle víry Čáslavsko - Chrudimsko, zda se v obci Moravany (u Ronova nad Doubravou, okr. Chrudim - nevím zda dříve patřila vesnička Moravany pod Chrudimsko nebo Čáslavsko) a Bučovice (Čáslavsko) nevyskytuje příjmení Hájek. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
obě vesničky jak Bučovice, tak i Moravany u Ronova nad Doubravou patří do kraje Čáslavského. Bohužel jméno Hájek se nevyskytovalo ani v jedné vesničce. V rejstříku k Berní rule jméno Hájek ve spojení s Vámi uváděnými vesnicemi nebylo zaznamenáno.
Použité zdroje
ZAHRADNÍKOVÁ, Magda, ed. a ŠTREJNOVÁ, Eva, ed. Soupis poddaných podle víry z roku 1651. Čáslavsko. Vyd. 1. V Praze: Státní ústřední archiv, 1999. 2 sv. (319 s., s. 320-633). ISBN 80-85475-54-5.
ČERVENÝ, Václav, ed. a ČERVENÁ, Jarmila, ed. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. 2 sv. ISBN 80-7277-058-6.
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.07.2015 09:00
Ladislav Bátora píše:
Pátek 14.10.2016 00:15
Dovolil bych si jeden doplňující dotaz k SPPV pro Čáslavsko, protože nevím, jak se sem vkládají dotazy nové:
Podle GR k Berní rule (I. svazek, str. 45) žil v roce 1654 ve Vilémovicích na panství Korotice jistý Jiřík Batora, rolník. Prosím o sdělení, zda je tato rodina zachycena v SPPV, protože zatím se mi žádného Bátoru v matrikách předmětné oblasti nepodařilo najít. Děkuji předem a moc.
PSK - admin píše:
Pátek 14.10.2016 18:28
Odpověď jsme Vám zaslali e-mailem. S pozdravem služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu