Soupis poddaných podle víry 1651 Horní Maršov
Text dotazu
Dobrý den přeji.
Ráda bych se zeptala na Soupis poddaných podle víry z r. 1651 obce Horní Maršov... Kde hledat v Soupisu Hradecko-Bydžovsko se mi nedaří dohledat... Vím, že obec spadala pod panství Bělohrad. Zajímá mě příjmí Demuth... V r. 1706 se jeden z potomků přemístil do Bělohradu a později zde působil jako důchodní - konkrétně Jan Jiří.
Děkuji moc za pomoc s nalezení vodítek.
Přeji krásný den a jsem s pozdravem
PS
Odpověď
Dobrý den,
v Soupisu se skutečně obec Horní Maršov nenachází. Soupis je členěn podle krajů, takže ji nenaleznete ani v žádném jiném svazku. Může to být způsobeno tím, že pro některá panství a statky nebyly soupisy místodržitelství řádně odevzdány. Již v polovině roku totiž místodržitelská kancelář od původního soupisu ustoupila a požadovala pouze seznam nekatolických osob.
Zkuste se obrátit na Státní oblastní archiv v Zámrsku, jsou tam uloženy fondy velkostatků. Mohla byste něco najít v pozemkových knihách.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
07.11.2022 08:00
martin píše:
Pátek 26.07.2024 10:51
To byl muj predek :)
martin píše:
Pondělí 29.07.2024 10:36
v generalnim rejstriku k BR neni, budto se pro dane misto nedochoval soupis, nebo rodina jeste zila jinde
martin píše:
Pondělí 29.07.2024 10:39
Regest 1682: Andreaß Ignatius Beyer, dewaggyovský správce starobuckého a maršovského panství vydává zachovací list Georga Antonia Demutha, syna Georga Demutha, sladovníka ze Starých Buků, a jeho manželky Susanny, a propouští ho z poddanství (praes. 15. XII. 1684).
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu