Soupis poddaných dle víry 1651
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda se v soupisu poddaných nachází příjmení Nástraha v okolí vesnic Čestice či Olešnice u RK. A příjmení Šmída v okolí Byzhradce.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
nikoho s příjmením Nástraha jsem ve vesnicích Čestice ani Olešnice nenašla, nenašla jsem ani nikoho s příjmením Šmída v Byzhradci. Prošla jsem celé Častolovické panství a našla jsem pouze ve dvoře Ledečském 15letého podruha jménem Lukáš Nástrahů a ve městečku Týniště 44letou podruhyni Annu Nastražku.
Použité zdroje
MATUŠÍKOVÁ, Lenka. Soupis poddaných podle víry z roku 1651: Hradecko - Bydžovsko. Sv. 1. 1. vyd. Praha: Státní ústřední archiv, 2000. 386 s.
MATUŠÍKOVÁ, Lenka. Soupis poddaných podle víry z roku 1651: Hradecko - Bydžovsko. Sv. 2. 1. vyd. Praha: Státní ústřední archiv, 2000. s. 387-776 .
MATUŠÍKOVÁ, Lenka. Soupis poddaných podle víry z roku 1651: Hradecko - Bydžovsko. Sv. 3. 1. vyd. Praha: Státní ústřední archiv, 2000. s. 777-1158.
MATUŠÍKOVÁ, Lenka. Soupis poddaných podle víry z roku 1651: Hradecko - Bydžovsko. Sv. 4. 1. vyd. Praha: Státní ústřední archiv, 2000. s. 1159-1539, 1 mapa.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
30.08.2016 11:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu