Soupis poddaných dle víry 1651
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli je v soupisu poddaných z roku 1651 (hradecko-bydžovsko) jméno Sláma z Borohrádku nebo z okolních vesnic. A kdo má jaký vztah k majiteli gruntu? Včetně věku?
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
na panství Borohrádek, které v roce 1651 patřilo Ferdinandu Libštejnskému z Kolovrat, ve vsi Borohrádek žil zahradník Jan Sláma (27 let) s manželkou Dorotou (21 let) a dětmi Václavem (6 let), Janem (4 roky) a Dorotou (2 roky). Všichni byli katolíci. Označení "zahradník" znamenalo držitel malé poddanské usedlosti.
Přikládám naskenovanou stránku ze Soupisu poddaných podle víry z roku 1651 (citace: MATUŠÍKOVÁ, Lenka. Soupis poddaných podle víry z roku 1651: Hradecko - Bydžovsko. Sv. 1.  1. vyd. Praha : Státní ústřední archiv, 2000, s. 28.).
Použité zdroje
MATUŠÍKOVÁ, Lenka. Soupis poddaných podle víry z roku 1651: Hradecko - Bydžovsko. Sv. 1. 1. vyd. Praha : Státní ústřední archiv, 2000, s. 28.
Přílohy
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
02.09.2015 09:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu