Soupis poddaných, Chrudimsko
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda jsou v Soupisu poddaných podle víry z r. 1651 - kraj Chrudimsko, uvedeny v obcích Jamné nad Orlicí nebo Jablonné nad Orlicí nějaké údaje ke jménu "Koblížek". Pokud ano, jaké tyto údaje jsou?
Odpověď
Dobrý den,
V "Soupisu poddaných podle víry z roku 1651" jsou uvedeny v obci Jablonné nad Orlicí následující rodiny s příjmením Koblížek:
* Jiřík Koblížek, nádeník, 25 let, katolík
- Magdalena, žena jeho, 20 let, katolička
* Jiřík Koblížek, tesař, 60 let, katolík
- Eva, manželka, 56 let, katolička
- Dorota N., podruhyně, 24 let, katolička
Zdroj:
* MATUŠÍKOVÁ, Lenka a PAZDEROVÁ, Alena. Soupis poddaných podle víry z roku 1651. Chrudimsko. sv. 1. vyd. 1. Praha: Státní ústřední archiv, 2001.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.05.2014 09:45
Sona Haver píše:
Pondělí 03.01.2022 20:52
Dotaz je starý, ale přesto zkouším! Výše uvedení Koblížkovi jsou z mého rodu. Také pracuji na rodokmenu. Budu ráda, když se spojíme! :-)
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu