Soupis literatury na téma sudokopytníci a lichokopytníci
Text dotazu
Žádost o seznam literatury na téma sucokopytníci a lichokopytníci
Odpověď
Knihy:
Brehm, Alfred, 1829-1884
Brehmův Život zvířat. Díl IV, Ssavci. Svazek III, [Šelmy. Kytovci. Kopytníci.
Chobotnatí. Ochechule. Damani. Lichokopytníci] / Dle čtvrtého německého,
úplně přepracovaného vydání prof. O. Strassena přeložil a čes. věcmi doplnil
prof. Jiří Janda s redakčním kruhem ; [Přepracoval Ludvík Heck a Max
Hilzheimer] ; Přeložil [z němčiny] prof. Josef Jirsík. -- V Praze : Josef
Hokr, 1939-1940 (Politika). -- XII - 699 s. : [XVII] obr. příl. ; 4°
Brehm, Alfred, 1829-1884
Brehmův Život zvířat. Díl 4, Ssavci. 3. sv., Šelmy. Kytovci. Kopytníci.
Chobotnatí. Ochechule. Damani. Lichokopytníci / Napsal Alfred Brehm ;
Přepracoval Ludvík Heck a Max Hilzheimer ; Přeložil prof. Josef Jirsík. --
Praha : J. Otto, 1928 (Unie). -- 2 listy, 699, XII s. : 197 obr., 17 obr.
příl. ; 4°
Brehm, Alfred, 1829-1884
Brehmův život zvířat. Svazek 9, Ssavci. Chudozubí, vačnatí, ptakořitní,
jednokopytníci / podle druhého původního vydání zpracoval Adolf Meyer ; do
češtiny přeložil a upravil V. Maule. -- Praha : Gutenberg Ota Lebenhart, 1929.
-- 318 s., [28] s. obr. příl. : il. (některé barev.) ; 19 cm. -- Obsahuje též:
Brehmův život zvířat. Svazek 10, Ssavci. Přežívavci I.. -- (Váz.)
Brehm, Alfred, 1829-1884
Brehmův život zvířat. Svazek 13, Ssavci. Mnohokopytníci, ploutvonožci / podle
druhého původního vydání zpracoval Adolf Meyer ; do češtiny přeložil a
upravil V. Maule. -- Praha : Gutenberg Ota Lebenhart, 1929. -- 279 s., [24] s.
obr. příl. : il. (některé barev.) ; 19 cm. -- Obsahuje též: Brehmův život
zvířat. Svazek 14, Ssavci. Ploskokopytníci, vepři. -- (Váz.)
Anděra, Miloš, 1947-
Savci. (3), Kytovci, sirény, chobotnatci, damani, lichokopytníci,
sudokopytníci, zajíci, bércouni / Miloš Anděra, Jaroslav Červený ; ilustrace
Pavel Dvorský ... [et al.]. -- 1. vyd. -- Praha : Albatros, 2000. -- 153 s. :
barev. il., mapy ; 30 cm. -- (Svět zvířat ; sv. 3). -- ISBN 80-00-00829-7
(váz.) : Kč 359,00
Savci. 3, Šelmy, kytovci, sirény, chobotnatci, damani, lichokopytníci,
sudokopytníci / vydavatelé Josef H. Reichholf, Gunter Steinbach ; [z
německého originálu ... přeložil, odborně revidoval a doplnil Vladimír Hanák].
-- Vyd. 1. -- Praha : Knižní klub, 2002. -- 160 s. : barev. il. ; 30 cm. --
(Zoologická encyklopedie). -- ISBN 80-242-0690-0 (váz.). -- ISBN
80-242-0672-2 (soubor : váz.)
Vedral, Jiří, 1973-
Anglicko-český slovník jmen lichokopytníků a sudokopytníků / J. Vedral. -- 1.
vyd. -- Praha : JTP, 2003. -- 8 s. ; 21 cm. -- ISBN 80-86711-57-9 (brož.)
ISBN 80-86711-56-0 (chybné)
Články:
Volf, Jiří
Antilopa sitatunga a její odchov v pražské zoo / Jiří Volf. -- 4 fot
In: Živa. -- ISSN 0044-4812. -- Roč. 40 = 78, č. 4 (1992), s. 187-189
Volf, Jiří
Přímorožec šavlorohý a jeho chov v pražské zoo / Jiří Volf. -- 3 fotogr.,
1tab
In: Živa. -- ISSN 0044-4812. -- Roč. 43 = 81, č. 1 (1995), s. 38-40
Volf, Jiří
Antilopa adax a její chov v pražské zoo / Jiří Volf. -- 3 fotogr
In: Živa. -- ISSN 0044-4812. -- Roč. 44 = 82, č. 3 (1996), s. 137-139
Šáda, Ivan
Chov antilop ve vybraných zemích subsaharské Afriky / Ivan Šáda, Jan
Nápravník, Petr Hubert Verner. -- 1 fot
In: Farmář. -- ISSN 1210-9789. -- Roč. 5, č. 7-8 (1999), s. 99-100
Molčanová, Renata
Priamorožec šabľorohý - návrat do prírody / Renata Molčanová. -- 3 fot
In: Živa. -- ISSN 0044-4812. -- Roč. 47 = 85, č. 4 (1999), s. 182-184
Skalka, Petr
Nilgau - zajímavý indický kopytník / Petr Skalka, Václav Poživil. -- 6 il.
In: Živa. -- ISSN 0044-4812. -- Roč. 49, č. 2 (2001), s. 87-88
Volf, Jiří
Bongo a jeho chov v pražské zoo / Jiří Volf. -- 2 il.
In: Živa. -- ISSN 0044-4812. -- Roč. 50, č. 4 (2002), s. 180-181
Zelený, Václav
NP Nikolo Koba - poslední útočiště antilopy Derbyho / Václav Zelený, Pavla
Nežerková. -- 14 il.
In: Živa. -- ISSN 0044-4812. -- Roč. 50, č. 2 (2002), s. 94-96
Záchrana antilopy Derbyho v Senegalu : přežije kriticky ohrožený druh v
oborách? Michal Hejcman, Markéta Antonínová, Pavla Nežerková
In: Vesmír. -- ISSN 0042-4544. -- Roč. 83, č. 6 (2004), s. 334-337
Skalka, Petr, 1942-
Antilopy = łDie ëAntilopen / Petr Skalka
In: Fauna Bohemiae septentrionalis. Tom. 28 (2003). -- Ústí nad Labem :
Zoologická zahrada, 2003. -- s. 39-42
Antilopa losí jako naděje pro české travní porosty / Radim Kotrba ... [et al.]
. -- 4 il.
In: Náš chov. -- ISSN 0027-8068. -- Roč. 64, č. 12 (2004), s. 66-68
Lauková, Andrea
In vitro antagonistic effect of nisin on faecal enterococci and staphylococci
/ Andrea Lauková Slovenská akadémia vied, Ústav živočíšnej fyziológie, I.
Štyriak Ústav živočíšnej fyziológie SAV, M. Mareková Univerzita P.J. Šafárika,
Lekárska fakulta. -- 1 tab
In: Veterinární medicína. -- ISSN 0375-8427. -- Roč. 46, č. 9/10 (2001), s.
237-240
Robovský, Jan
Kolik je na světě zeber : aneb Zmrtvýchstání zebry Burchellovy / Jan Robovský
In: Vesmír. -- ISSN 0042-4544. -- Roč. 84, č. 11 (2005), s. 647
Pluháček, Jan
Further evidence for male infanticide and feticide in captive plains zebra,
Equus burchelli / Jan Pluháček, Luděk Bartoš. -- il.
In: Folia Zoologica. -- ISSN 0139-7893. -- Vol. 54, no.
Pluháček, Jan
Samčí infanticida: proč zabíjejí hřebci zebry stepní hříbata? / Jan Pluháček,
Luděk Bartoš. -- il.
In: Živa. -- ISSN 0044-4812. -- Roč. 55, č. 1 (2007), s. 34-35
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
27.01.2009 08:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu