soukromé knihovny v ČR
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě, zda u nás (v ČR) dnes fungují nějaké soukromé knihovny. Žádnou se mi nepodařilo na internetu najít. Předem moc děkuji za zodpovězení dotazu!
Odpověď
Dobrý den,
podle terminologické báze dostupné na našich stránkách je výklad termínu "soukromá knihovna" následující:
Termín soukromá knihovna
Termín anglicky private library
Výklad termínu Sbírka knih, časopisů a jiných dokumentů, která je majetkem
jednotlivce.
[VODIČKOVÁ-CEJPEK-1965:53]
[KATUŠČÁK,MATTHAEIDESOVÁ,NOVÁKOVÁ-1998:322-323]
Normativní výklad Knihovna, jejímž vlastníkem je osoba nebo korporace.
[ČSN ISO 5127-2003]
Z toho vyplývá, že mezi soukromé knihovny patří i
Knihovna Libri prohibiti (zřizovatel občanské sdružení Společnost Libri prohibiti) http://libpro.cts.cuni.cz/index.html
Knihovna Václava Havla - řízená obecně prospěšnou společností - www.vaclavhavel-knihovna.org
Doporučujem v případě podrobnějšího zájmu kontaktovat Knihovnu knihovnické literatury jako specializované pracoviště, které Vám může poskytnout další informace - kkl@nkp.cz - viz informace na http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=04_knihovna_knihovnicke_literatury.htm
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.01.2008 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu