Současný hmotnostní rekord kapra
Text dotazu
Vážení přátelé,největšího kapra na světě ulovil
britský rybář Graham Slaughter na rybníku Rainbow ve Francii. Vážil 40,2 kg
a měřil 147 cm. Prosím vás o laskavé ověření této informace v knize rekordů,
zda je to dosud platný rekord, či zda nebyl již překonán a kým.Děkuji
mnohokrát.
Odpověď
Dobrý den,
Guinnessova kniha rekordů pro rok 2008 přináší velmi zastaralé údaje. Jako největší ulovený kapr je zde uveden kus vytažený Leo van der Gugtenem v Nizozemí v roce 1987. Kapr vážit 34,35 kg.
Přehledová tabulka Mezinárodní asociace pro lov kaprů ovšem uvádí úplně jiná
čísla: http://www.icfa.info/bigfish.php .
Jako poslední největší kapr (lysec - mirror carp) nahlášený asociaci je zde uveden úlovek Paula Mereditha z Francie, který vážil 89 liber (40,45 Kg).
Úlovek Grahama Slaughtera se v tabulce přesunul na druhé místo žebříčku.
Jak se zdá, úplně nejaktuálnější informace přináší stránka věnovaná světovým rekordům v lovu kaprů:
http://baggingup.co.uk/blog/category/world-record-carp/ , kde je aktuálně uveden nejtěžší úlovek Andre Komornickiho (z Londýna). Tento dosud největší kapr byl vyloven 13.11.2008 ve Francii a vážil 91 liber.
Použité zdroje:
International Carp Fishing Association: http://www.icfa.info/ Stránkách věnovaných lovu kaprů : http://baggingup.co.uk/blog/ Guinness world records 2008. Praha : Slovart.2007
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.12.2008 11:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu