-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
prosím Vás o vyhledání vyhlášek a českých zákonů k jednotlivým mléčným produktům (platné v současné době, novelizace ). Jedná se o tyto produkty mléko, sýry, jogurty, kysané mléčné výrobky, máslo, sušené a zahuštěné mléčné výrobky. Děkuji za spolupráci.
S pozdravem
Lenka Nováková
Dobrý den,
ve fondu naší knihovny jsou k dispozici tyto normy, které se týkají mléka a mléčných výrobků ( viz příloha) a tituly:
Červenka, Jaroslav. Foltýn, Ivan. Kopeček, Petr. Výroba, jakost a obchod s mlékem v podmínkách EU /. 1. vyd. Praha : Česká zemědělská univerzita, 2005. 95 s. : ISBN 80-213-1276-9 Sign.: D91404/2
Výroba, jakost a obchod s mlékem v podmínkách EU. 1. vyd. Praha : Česká zemědělská univerzita, 2004. 69 s. : Sign.: D91404/1
Z dalších zdrojů mimo náš fond je k dispozici:
http://eagri.cz/public/web/mze/potraviny/legislativa/
NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 o hygieně potravin. Úřední věstník Evropské unie, 2004, L 139, s. 317-337.
NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 853/2004 ze dne 29. dubna 2004, kterým se stanoví zvláštní hygienické předpisy pro potraviny živočišného původu. Úřední věstník Evropské unie, 2004, L. 139, s. 14 -74.
NAŘÍZENÍ EVROPSKÉ KOMISE (ES) č. 1662/2006, kterým se mění nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) 853/2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu. Úřední věstník Evropské unie, 2006, L 320, s. 1-10.
NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1237/2007 ze dne 22. října 2007, kterým se stanoví společná organizace zemědělských trhů a zvláštní ustanovení pro některé zemědělské produkty („jednotné nařízení o společné organizace trhů“). Úřední věstník Evropské unie, 2007, L 399, s. 107-114.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1069/2009 ze dne 21. října 2009 o hygienických pravidlech pro vedlejší produkty živočišného původu a získané produkty, které nejsou určeny k lidské spotřebě a o zrušení nařízení (ES) č. 1441/2002 (nařízení o vedlejších produktech živočišného původu. Úřední věstník Evropské unie, 2009, L. 300, s. 1-33.
VYHLÁŠKA 77/2003 ze dne 6. března 2003, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje. Sbírka zákonů České republiky, 2003, 24 s.
VYHLÁŠKA 124/2004 ze dne 9. března 2007, kterou se mění vyhláška č. 77/2003 Sb., stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje. Sbírka zákonů České republiky, 2004, 11 s.
Doporučuji přehled literatury z této práce: Technologie mléka a mléčných výrobků:
http://cit.vfu.cz/ivbp/wp-content/uploads/2011/07/Janstova-skripta-web.pdf
Požadavky na jakost mléka:
http://kaf.zf.jcu.cz/upload/sekce_KP/Pozadavky%20na%20jakost%20mleka.pdf
Pokud nenaleznete požadované informace v citovaných publikacích, obraťte se na Ústav hygieny a technologie mléka http://fvhe.vfu.cz/informace-o-fakulte/sekce-ustavy/uhtml/index.html
S pozdravem
Zemědělství
Praha
Knihovna Antonína Švehly
08.03.2016 08:56