Sololit
Text dotazu
Kdy byla započata výroba sololitu?
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu dotazu jsem v prostředí volného Internetu nalezla odpověď na těchto
stránkách:
http://www.kron.cz/default.asp?cont=85
Průmyslová výroba DVD byla poprvé zavedena v r. 1922 v USA.  V roce 1931 byl švédským
patentem položen základ použití nové technologie. Zařízení pro tuto technologii dodávala
firma DEFIBRATOR a tato technologie se ve světě nejvíce rozšířila. Celkový objem výroby
DVD (tvrdých, polotvrdých, měkkých) bez zápočtu desek typu MDF tvoří 20 mil. kubických
metrů ročně. V dnešní době se objem výroby DVD lehce snižuje. Podíl tvrdých desek
je asi 4 miliardy metrů čtverečních při síle 3,2 mm......
Prohledala jsem také vybrané české katalogy, Souborný katalog ČR na dotaz "sololit" či
"dřevovláknité desky" nahledal celkem 16 záznamů,  viz url katalogu http://aleph.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=skc.
Katalog Národní technické knihovny (http://aleph.techlib.cz/F?func=find-b-0&local_base=stk&RN=536076580) vyhledal dva dokumenty:
Drevárska prvovýroba : Drevotrieskové a drevovláknité dosky. Nové smery vývoja / Mária Vidová. -- 1. vyd.. -- Bratislava : Výsk. a vývoj. ústav drevárskeho a nábytkárskeho priemyslu, 1985. -- 30 listů
Drevovláknité tvarované dielce / Tibor Oroszlán. -- 1. vyd.. -- Bratislava : Alfa, 1983. -- 59 s.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
30.12.2010 09:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu